Kayyım ilk gününde 40 çalışanın işine son verdi

Kayyım ilk gününde 40 çalışanın işine son verdi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyım yönetimi göreve gelir gelmez 29 memur, 8 işçi, 1 daire başkanı ve 2 danışmanın işine son verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin seçilmiş başkanı Selçuk Mızraklı'nın görevden alınmasının ardından yerine kayyım olarak atanan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun ilk icraatı çalışanların işine son vermek oldu.

Kayyım yönetimi göreve geldiği ilk gün, 29 memur, 8 işçi, 2 belediye başkan danışmanı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selda Aydın Baran'ı görevden uzaklaştırdı.

Konuya ilişkin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"31 Mart yerel yönetim seçimleri öncesinde terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı oldukları gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmış olan ve seçimden sonra göreve gelen HDP Belediye Başkanı tarafından göreve tekrar iade edilen terör örgütleriyle iltisaklı 29 memur yeniden görevden uzaklaştırılmış, bu kapsamda 8 işçinin de iş akitleri askıya alınmıştır.

Ayrıca 19.08.2019 tarihinde yapılan terör operasyonunda gözaltına alınan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selda Aydın Baran görevden uzaklaştırılmış olup, 2 başkanlık danışmanının da görevlerine son verilmiştir.

Görevden uzaklaştırılan personel ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma işlemleri başlatılmıştır."

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde hükümete yakın yayın organlarında yer alan 'PKK ile iltisaklı olduğu için atılan personel yeniden işe alındı' haberlerine ilişkin yaptığı açıklamada, işe alınanların mahkeme kararıyla döndüğünü belirtmişti. Açıklamada, mahkeme kararı ile dönen kişilerin önemli bir kısmının, davalarını 31 Mart yerel seçimleri öncesinde kazanmış olmalarına rağmen kayyım yönetimi tarafından adalet karşısında kazanılan bu hakkın yok sayıldığı ve hukuk karşıtı işlem yapılarak bu kişilerin işe iadesi sağlanmadığına işaret edilmişti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar