Kayyımın yaptırdığı duvara ilk balyozu belediye başkanı vurdu

Kayyımın yaptırdığı duvara ilk balyozu belediye başkanı vurdu
Kayyımın belediye binası etrafına yaptırdığı duvarın yıkımı için ilk balyozu HDP'li Belediye Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz vurdu. Büyükşehir Belediyesi önündeki bariyerler de kaldırıldı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, belediyeye atanan kayyım tarafından bina etrafına örülen 2 metre yükseklikteki duvarların yıkımına başlandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Belediye Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz, Belediye Meclis üyeleri ve bazı yurttaşlar da yıkımın yapıldığı sırada hazır bulundu. Eş Başkan Yılmaz, duvara ilk balyoz darbesini vurdu. Sırasıyla Belediye Meclis üyeleri ve yurttaşlar da ellerine aldıkları balyozlarla duvara darbeler indirdi.  

‘HALKIMIZIN TALEBİ DOĞRULTUSUNDA YIKMAYA BAŞLADIK’

Duvarın yıkımına ilişkin açıklamada bulunan Eş Başkan Yılmaz, belediyenin halka açık olması gerektiğini belirterek, "Biz seçim çalışmaları yaptığımızda halkımızın bir talebi vardı. ‘Biz belediyeye gittiğimizde kendimizi cezaevinde hissediyoruz. Psikolojik olarak kendimizi rahat hissetmiyoruz’ diyorlardı. Tek istekleri bu duvarların yıkılmasıydı. Biz de halkımızın talebi doğrultusunda bu duvarı yıkmaya başladık. Halkın kendisini özgür hissetmesi gerekiyor. Tüm halkımıza hayırlı olsun" dedi.

BÜYÜKŞEHİR ÖNÜNDEKİ BARİYERLER KALDIRILDI

Öte yandan, HDP yönetimine geçen Mardin Büyükşehir Belediyesi önündeki bariyerler de sabah saatlerinden itibaren kaldırılmaya başlandı. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar