Kayyımlara karşı kesintisiz eylem çağrısı

Kayyımlara karşı kesintisiz eylem çağrısı
HDP, kayyımlara karşı gürültü çıkarma eylemi başlattı. HDP’li gençler ise Diyarbakır'da otobüslere ücret ödemeyerek 'İrademizi tanımayanları biz de tanımayacağız' diye eylem yaptı.

HDP; üç büyükşehir belediyesine kayyım atanmasını protesto etmeye devam ederken geceleri de gürültü eylemi yapma çağrısında bulundu.

Diyarbakır’da başlatılan gürültü çıkarma eyleminin diğer şehirlerde de yapılması talep edildi.

HDP Gençlik Meclisi ise kayyım siyasetini belediyelere ait toplu taşıma araçlarında ücret ödemeyerek protesto etmeye başladı. HDP Gençlik Meclisleri, Twitter hesabından, Diyarbakır’da gerçekleşen eylemi, şöyle anlattı:

"Amed Gençlik Meclisimiz Amed Wan ve Merdin belediyelerine atanan kayyumları protesto etme amacıyla bindikleri belediye otobüslerine ‘Bizim irademizi yok sayanları biz de yok sayıyoruz’ diyerek ücret ödemeden geçiyor. Biz de tüm halkımızı bu protestoyu yaygınlaştırmaya çağırıyoruz". 

Toplu halde bir belediye otobüsüne binen gençler, yolcuları kayyım atamaları konusunda bilgilendirip, bu duruma karşı tepkilerini göstermelerini ide stedi.

"Halkın olanı halka geri vermek için sonuna kadar direneceğiz!" diyen gençler, herkesi gürültü eylemlerine destek olmaya da davet etti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar