Kazım Koyuncu anılıyor: Çok özledik

Kazım Koyuncu anılıyor: Çok özledik
Karadeniz'in asi çocuğu Kazım Koyuncu ölümünün 14. yılında anılıyor. Sanatçının anısına Artvin Hopaspor’un taraftar grubu Denizin Asi Çocukları bir etkinlik düzenliyor.

Son konserini 4 Şubat 2005'te Taksim'deki Yeni Melek Gösteri Merkezi’nde veren; 25 Haziran 2005'te, 33 yaşındayken akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Karadeniz'in asi çocuğu Kazım Koyuncu ölümünün 14. yılında anılıyor.

Artvin Hopaspor’un taraftar grubu Denizin Asi Çocukları, ölümünün 14. yılında müzisyen Kazım Koyuncu anısına bir etkinlik düzenliyor. 

Koyuncu’nun ölüm tarihi olan 25 Haziran’da başlayacak etkinlikler kapsamında, şiir dinletileri ve atölyeler yapılacak. Ayrıca Murat Meriç bir söyleşi ile pograma kayılacak. Anma töreni 26 Haziran’da Grup Smokin, Irmak Kaya, Onurcan Çelik-Ufuk Yılmaz, Koray Çelik ve Haluk Levent’in konserleriyle sona erecek.

KAZIM KOYUNCU KİMDİR?

Karadeniz müziği ile Rock'n'Roll müziği sentezleyerek kendi tarzını yaratan Kazım Koyuncu; 7 Kasım 1971'de Artvin'de doğdu.
1980'li yılların sonunda İstanbul'a taşındı. İlk olarak amatör rock müzik yapmaya başladı. 1990'lı yılların başında arkadaşları ile çeşitli yerlerde küçük çaplı konserler vermeye başladı. 1994 yılında laz müziğini rock müziği ile birleştirerek kendi tarzını yarattı.

Aynı yıl arkadaşları ile birlikte Zuğaşi Berepe adında bir grup kurma kararı aldı. 1995 yılında grup Va Mişkunan adlı ilk albümlerini yayınladı. İlk defa duyulan bir tarz olduğu için albüm olumlu tepkiler aldı. 1998 yılında ikinci albümleri İgzas'ı çıkardılar. Albüm ilk albüme göre daha çok ses getirdi. Bu albümden sonra grup dağıldı.

2001 yılında, Viya! adlı ilk solo albümünü yayınladı. 2002 yılında Gökhan Birben ile birlikte Gülbeyaz adlı televizyon dizisinin müziklerini yapmaya başladı. Aynı zamanda dizinin bazı bölümlerinde oynadı. Dizi büyük reytingler aldı ve müzikleri büyük ilgi gördü.

2003 yılında ikinci solo albümünün kayıtlarına başladı. 2004 yılında Hayde adlı ikinci albümünü çıkardı. İkinci albüm ilkine göre büyük bir satış rakamına ulaştı. Yılın en çok satan albümlerinden birisi oldu.

2004 yılının sonunda kanser olduğu haberini aldı. Doktorlar kendisini çok fazla yormamasını söylese de Kâzım Koyuncu konserler vermeye devam etti. 2005 yılında son konserini Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde verdi. Aynı yılın, 25 Haziran tarihinde ise Şişli'de hayatını kaybetti.

Öne Çıkanlar