Kemal Kurkut mezarı başında anıldı

Kemal Kurkut mezarı başında anıldı
Diyarbakır'da 2 yıl önceki Newroz kutlamasında polis tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, mezarı başında anıldı.

Diyarbakır’da 21 Mart 2017'de Newroz kutlamasına katılmak için alana gelmeye çalışırken polislerle yaşadığı tartışmanın ardından vurularak öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, Malatya merkez Batalgazi ilçesindeki Toptaş Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı. Kurkut'un ailesi, HDP il ve ilçe örgütleri ile çok sayıda yurttaşın katıldığı anmada, anne Sican Kurkut oğlunun mezarına sarılarak ağıt yaktı.

Anmada konuşan HDP Malatya İl Eş Başkanı Kemal Gedik, "Artık yeter analar ağlamasın" diyerek barış çağrısında bulundu. Kemal Kurkut'u katledenlerim elini kolunu sallayarak gezdiği bir ortamda olduklarını söyleyen Gedik, "Türkiye'de hukukun olmadığı, hukukun kişilere özel çalıştığı bir duruma gelmişiz. Halbuki 'Türkiye bir hukuk devletidir' deniliyor. Hukuk devletinde insanların sebepsiz katledilmesine bir örnek Kemal Kurkut'dur. Kaldı ki terörist ilan edilmesinin, morglarda suların kesildiği, mezar verilmediği bir süreçten geçtik. Kemal Kurkut, bir üniversite öğrencisiydi ve müzik okuyordu. Genç, dinamik ve heyecanlıydı. Bir bayrama gitmişti. Kürt halkının bayramını kutlamaya gitmişti. Orada katledildi" dedi.

Kemal Kurkut’un hesabını soran bir yargı sisteminin olmadığını söyleyen Gedik, "Katiller ellerini, kollarını sallayarak geziyor. Uyduruk bir dava açılmış. Adaletsizce salıverildiler. Biz bunu protesto ediyoruz ve gençlerimiz ölmesin diyoruz. Bu ülkede savaşa karşı, barışı diretiyoruz. İnadına barış derken, mutlaka ve mutlaka bu ülkede barışın gelmesi lazım. Bu kadar gencimiz ve canımızı yitirdik. Artık yeter, anneler ağlamasın. Az önce Kurkut'un annesinin feryadını gördük. Yazıktır, günahtır. İnsanlar ölmesin ve hiç bir ana ağlamasın" diye konuştu. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar