Kentin simgesi olan heykele çekiçli saldırı

Kentin simgesi olan heykele çekiçli saldırı
Heykel ülkedeki en önemli kültürel eserlerden biri olarak sayılıyor ve çok sayıda turisti kente çekiyor.

Cezayir'in Setif kentinde bir adam, kentin simgesi olan Ain el-Fouara Çeşmesi'ndeki kadın heykeline çekiç ve demir çubukla zarar verdi. Gözaltına alınan şahsın geçen sene de heykele saldırıp zarar verdiği açıklandı.

Sputnik'te yer alan habere göre Cezayir'in Setif kentinin simgesi olan Ain el-Fouara Çeşmesi'ndeki kadın heykeli aynı kişi tarafından 2 sene içinde 2. kez saldırıya uğradı. 

Setif kenti iletişim direktörü Muhammed Topuri, heykele demir çubuk ve çekiçle saldıran erkeğin heykelin göğüs, yüz ve kol kısmına zarar verdiğini duyurdu.

Kültür Bakanı Azzasedine Mihoubi de Twitter'dan yaptığı açıklamada şahsın gözaltına alındığını ve bu kişinin geçen sene de heykele saldırıp zarar verdiğini söyledi.

Fransız sömürgesi döneminden kalan heykel, Fransız heykeltraş Francis Saint Vidal tarafından 1889'da yapılmıştı. Cezayir'de iç savaşın sürdüğü 1997 yılında heykel İslamcılar tarafından dinamitlenmiş ardından İtalya'da onarım görmüştü.

Heykel ülkedeki en önemli kültürel eserlerden biri olarak sayılıyor ve çok sayıda turisti kente çekiyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar