KESK Batman'da kadına şiddete karşı etkinlik düzenledi

KESK Batman'da kadına şiddete karşı etkinlik düzenledi
Etkinlikte toplumsal cinsiyet rolleri ile ilgili uzman sosyolog psikolog Mizgin Çiçek Şimşek bir sunum gerçekleştirildi.

ARTI GERÇEK - Batman KESK Şubeler Platformu kadın Meclisleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında bugün Batman Belediyesi’ne bağlı Ahmet Güneştekin Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenledi. 

Etkinlikte toplumsal cinsiyet rolleri ile ilgili uzman sosyolog psikolog Mizgin Çiçek Şimşek bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda özellikle yakın zamanda cinayete kurban giden kadınların öldürülmesinin kültürel psikolojik nedenleri üzerinde duruldu. 

Kadın cinayetleri ile ilgili kültürel-politik ve sosyal problemlerin de konuşulduğu toplantıya ilgi büyük oldu. Genelde geri kalmış toplumlarda ve özelde ülkemizde kadına yönelik şiddet ve saldırılar ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Kadına şiddetin engellenmesi için yapılabilecek önlemler in konuşulduğu sunumun ardından dengbejler dinletisine geçildi. Batman Belediyesi’ne bağlı Mala Dengbêja (Dengbejler evi) bir kadın ve erkek dengbej sahneye çıkarak izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Dengbej dinletisinin ardından da Diyarbakır Eğitim-Sen tiyatro topluluğunun "Gölgeler" isimli oyunu sahnelendi.

Öne Çıkanlar