KESK, Diyarbakır'da 'ekonomik krize karşı' sokağa çıktı

KESK, Diyarbakır'da 'ekonomik krize karşı' sokağa çıktı
KESK'in Diyarbakır'da düzenlendiği 'Krizin faturasını emekçiler değil, krizi yaratanlar ödesin' mitinginde hükümete karşı tepki vardı.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu’nun, "Krizin Faturasını Emekçiler Değil, Krizi Yaratanlar Ödesin" sloganlarıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlediği bölge mitingi başladı.

Mitinge KESK ve DİSK’e bağlı kamu emekçileri, yaşanan ekonomik krize karşı hükümete tepkilerini dile getiren sloganlarla kortejler halinde alana giriş yaptı. Mitingin açılış konuşmasını miting tertip komitesi üyesi ve Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Abbas Şahin yaptı. Şahin, İstasyon Meydanı’nı dolduran binlerce kamu emekçisini selamlayarak, "Halkın siyasi iradesine ipotek koyan ve bu iradeyi hapsetmeye çalışan zihniyete karşı bedenini açlığa yatıran Sayın Leyla Güven şahsında başlayan ve yayılan açlık grevlerine karşı iktidarın kör, sağır rolünü oynamasını ya da iradeyi kırmak için güç kullanmasını kınıyorum. Cezaevlerindeki canlar yitirilmeye başlamadan talepler bir an önce karşılanmalıdır" dedi.

'16 YILLIK AKP İKTİDARI HALKLAR İÇİN KABUSA DÖNÜŞTÜ'

Şahin, "Cumhuriyet tarihine baktığımız zaman, en masumane taleplerimiz şiddetle susturulmaya çalışılmıştır. Ülke bugün ekonomik krizle karşı karşıya. Bu kriz AKP hükümetini doğurdu. AKP ve kurucuları biçilmiş kaftandır. AKP’nin 16 yıllık tarihine baktığımızda, göstermelik demokrasi oyunlarıyla, halklarımız için kabusa dönüşmüştür" diye konuştu. 
 
'AKP'NİN GÜVENLİKÇİ VE YASAKÇI POLİTİKALARI SONUCU KRİZ KAÇINILMAZ OLDU'
 
Ülkede ve bölgede yaşanan doğa tahribatına dikkat çeken Şahin, "Ülke uluslararası emperyalistlerin çöplüğü haline getirildi. Bunlar proje kapsamında geldiler ve bunu uyguluyorlar. Halkımızı köle haline getirmeyi amaçlıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Ülkede ekonomik ve siyasal krizle karşı karşıyayız. Biz bu kriz durumuna yeni gelmedik. Uygulanan ekonomik politikaların sonucu olarak bu kriz bekleniyordu. Güvenlikçi politikalar ve yasakçı politikalar sonucu kriz kaçınılmaz oldu" şeklinde konuştu.

'KHK'LER GİDECEK BİZ DÖNECEĞİZ'

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Dilan Yakut ise kapitalist modernitenin ölümle, zulümle kendini yükseltmeye çalıştığını belirterek, "KHK’ler ile iş güvencemizi ortadan kaldırdılar. Boyun eğmiyoruz, KHK’ler gidecek ve biz döneceğiz. Ev içlerinde görünmez halde olan kadınların omzuna her daim çocuk bakımı ve diğer yükler bindirilmiştir. Ekonomik kriz, kadınları daha ağır etkilemiştir. Krizin bedelini çıkaranlar ödesin. AKP ve saray, iktidarı boyunca kadın kazanımlarının mücadelesini ortadan kaldırmayı hedeflemiştir" şeklinde konuştu. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar