KHK'li doktorların SGK anlaşmalı hastanelerde çalışabilmeleri için tazminat şartı getiriliyor

KHK'li doktorların SGK anlaşmalı hastanelerde çalışabilmeleri için tazminat şartı getiriliyor
AKP, KHK'li doktorların SGK anlaşmalı özel hastanelerde çalışmasını engelleyen kanun tasarısında geri adım attı. Ancak güvenlik soruşturmasını geçemeyenlere tazminat ödeme şartını koştu.

ARTI GERÇEK- TBMM Genel Kurulu'nda, Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerinim ilk otumumu yapıldı. Tasarı üzerinde yarın da görüşmeler yapılacak.

Düzenlemede yer alan KHK'li doktorların hem kamu hem de SGK anlaşmalı özel hastanelerde çalışmasını engelleyen 5. maddenin geri çekilmesi üzerinde anlaşma sağlandı.

Teklifin 5'inci maddesi üzerine siyasi parti gruplarından temsilciler bir araya geldi. Kamudan ihraç edilen hekimlerin SGK anlaşmalı özel hastanelerde çalışamayacağı ve rapor düzenleyemeyeceği şeklindeki bölümün çıkarılması konusunda uzlaşmaya varıldı.

Ancak iktidar partisi, güvenlik soruşturmasından geçemeyenler için ya 450 gün bekleme ya da pratisyen hekimler için 75.000, uzman hekimler için de 120.000 TL tazminat ödeyerek özelde işe başlayabilme şartını gündeme getirdi.

Muhalefet partileri ise tasarının tamamen geri çekilmesini istiyor.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, AKP'nin tasarıdan geri adım attığını Twitter hesabından duyurdu. Gergerlioğlu, "Geri adım attılar. KHK'lı SGK'lı hastanelerde çalışabilecek" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de Twitter'dan, ''KHK'lı hekimler SGK anlaşmalı özel hastanelerde çalışabilecek, raporları da geçerli olacak. Güvenlik soruşturmasından geçemeyenler 450 gün bekleyecek ya da pratisyen hekimler 75.000, uzman hekimler 120.000 TL tazminat ödeyerek özelde işe başlayabilecek'' dedi. 

Ali Şeker, 5. maddeye ilişkin AKP'lilerin yarın yeni düzenlemeyle Genel Kurula geleceklerini söylediklerini ifade etti. Evrensel'e konuşan Şeker şunları söyledi: "SGK anlaşmalı olan özel yerlerde de çalışma serbest hale geldi. AKP’lilerin önerileri şu anda bu. Biz maddenin tamamen geri çekilmesini talep ediyoruz. Yarın maddelerin görüşülmesine karar verildi. Bu öneri henüz tutanaklara geçmedi. AKP’nin şu anda önerisi bu. Ama bu öneri yarına kadar değişir mi bilemiyorum."

Öne Çıkanlar