KHK'lilerin miras hakkı da ellerinden alındı

KHK'lilerin miras hakkı da ellerinden alındı
KHK ile ihraç edilen öğretmen Kemal Gökçe, miras hakkından yararlandırılmadı.

ARTI GERÇEK - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve "Riskli Kişiler" listesine alınan öğretmen Kemal Gökçe, babasından kalan mirası alamadı.

Konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, uygulamanın Anayasa'ya aykırı olup olmadığını sordu.

Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesinde, 672 sayılı KHK ile ihraç edilen öğretmen Kemal Gökçe'nin kendisine gönderdiği mektubu aktardı.

'RİSKLİ KİŞİLER' LİSTESİ

Gökçe, mektubunda, yaşamını yitiren babasından kalan taşınır-taşınmaz mallar üzerinde şerh olup olmadığını öğrenmek için Tapu Müdürlüğü'ne gittiğini, hakkında 3,5 yıldır süren soruşturma gerekçesiyle "Riskli Kişiler" kategorisinde olduğunu ve miras üzerinde şerh bulunduğunu öğrendiğini anlattı.

Soruşturmanın hâlâ devam ettiğini, iddianame dahi hazırlanmadığını ifade eden Gökçe, "Daha önce var olan mal varlıklarım hakkında şerh düşülse anlayacağım. Anayasa ve kanunlarda yer alan miras hakkımı bile kullanmama izin verilmiyor. Çalışma hakkı, seyahat özgürlüğü, adil yargılanma hakkı, miras hakkı gibi anayasal vatandaşlık haklarımı kullanmak için daha neler yapmam lazım?" diye sordu.

ANAYASA'YA AYKIRI DEĞİL Mİ?

Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a iddiaların doğru olup olmadığını sordu. "KHK'lılar tapu işlemlerinde Riskli Kişiler arasında mı bulunmaktadır? Riskli Kişiler kategorisi adı altında oluşturulmuş bir liste var mıdır? Varsa bu listede kimler vardır ve hangi yasal metine dayanarak hazırlanmıştır?" diye soran Gergerlioğlu, miras hakkını kullanamamanın Anayasa'ya aykırı olup olmadığını sordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar