'Beyaz Dul' pişman, eve dönmek istiyor

'Beyaz Dul' pişman, eve dönmek istiyor
IŞİD'e katıldıktan sonra ülkesini tehdit eden İngiltere vatandaşı Sally Jones bu kez pişmanlığı ile gündemde

DÜNYA - Eski bir punk rock grubunda gitaristi iken IŞİD'in önde gelen üyelerinden biriyle evlenerek örgüte katılan İngiltere vatandaşı Sally Jones yine konuşuluyor. 'Beyaz Dul' lakabı verilen ve daha önce İngiltere'de bombalı terör eylemleri olacağına yönelik tehditleri ile tanınan Jones, bu kez pişmalığı ile gündemde.

Jones gibi örgüte katılan ve 'Ayşe' adıyla tanıtılan bir kişi Sky News'e konuştu. Jones'un sürekli ağladığını anlatan Ayşe İngiliz televizyonuna "IŞİD, artık bir komutan eşi olduğu için onu engelliyor. Bana ülkesine dönmek istediğini söyledi. Kocasını geçen yıl bir savaşta kaybetti, bir oğlu var." diye konuştu.

KOCASI HAVA SALDIRISINDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Sarah Jones, 2013 yılında İngiltere’de tanıştığı IŞİD üyesi Junaid Hüseyin’le evlenmek için 10 yaşındaki oğluyla birlikte Suriye’ye gitmişti. IŞİD'in dijital propagandasını yürüten Junaid Hüseyin düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldü. Müslüman olduktan sonra Ümmü Hüseyin adını alan Jones da ABD ve İngiltere’nin ‘hedef listesinde.    

İNGİLTERE'Yİ TEHDİT ETMİŞTİ
Sarah Jones, geçtiğimiz yıllarda Twitter üzerinden paylaştığı mesajlarında İngiltere'de terör saldırıları olacağı tehdidinde bulunmuş ve İngiltere'de yaşayan Müslümanları bu saldırıları gerçekleştirmeye çağırmıştı. (Artı Gerçek)

Öne Çıkanlar