Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Perinçek ve Karamollaoğlu'ndan 'Suriye harekatı' açıklaması

Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Perinçek ve Karamollaoğlu'ndan 'Suriye harekatı' açıklaması
'Türk milleti ihmal ve inkarı mümkün olmayan büyük bir varoluş mücadelesinin tam ortasındadır.'

Sİyasi parti genel başkanları TSK'nin Suriye'nin kuzeyine bağlattığı harekat sonrası açıklamada bulundular. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Suriye'nin kuzeyinde başlayan harekata ilişkin olarak açıklamada bulundular. 

Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı açıklamada "Dualarımız, kahraman askerlerimizin burnu dahi kanamadan Barış Pınarı Harekatı'nın bir an önce başarılı bir şekilde tamamlanması için… Allah evlatlarımızı korusun, Allah evlatlarımızı muzaffer eylesin." dedi. 

"Türkiye, bekasını tehdit eden bölücü örgütleri saklandığı coğrafi alanlarda etkisiz hale getirmek için kutlu bir sefere çıkmıştır." diyen Bahçeli, "Türk milleti ihmal ve inkarı mümkün olmayan büyük bir varoluş mücadelesinin tam ortasındadır." ifadelerini de kullandı. 

Bahçeli, şunları söyledi:

Barış Pınarı Harekatı’yla Suriye’nin kuzeyinde ülkemizin kara sınırlarına paralel olacak şekilde hem güvenli bölge tesis edilecek hem de bölgeye huzur, sükunet ve istikrar yerleşmiş olacaktır.

Perinçek ise Twitter paylaşımında, "Kahraman Mehmetçiğimizin kılıcı keskin olsun. ABD ve PKK kaybedecek. Zafer Türkiye'nin olacak" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TSK'ye başarılar dileyerek "Ordumuza başarı, devletimize feraset ve dirayet diliyorum. Mehmetçiklerimizin sağ salim yurdumuza dönmesini ve bir an evvel coğrafyamızda huzurun hakim olmasını temenni ediyorum. Allah yardımcımız olsun." dedi.

AKŞENER: PARTİMİZ ŞU ANDA AL BAYRAKTIR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de operasyona destek verdi. Akşenet yayınladığı yazılı açıklamada, "Bugün, bütün farklılıklarımız ve iç siyasette yaşadığımız tüm tartışmaları rafa kaldıracağımız gündür. Türk Ordusu cephede yerini aldığı anda, tek siyasi Partimiz "Al-Bayrağın Partisi"dir. Mehmetçiklerimizin, Fırat’ın Doğusuna girip, terör koridorunu yaracakları hususunda şüphemiz yoktur. Türk Milleti ve ordusu, nice kahramanlık destanları yazmıştır, yazmaya da devam edecektir. Bu askerî harekât, her ne kadar terörizmle mücadele kapsamında yürütülüyor olsa da, Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine aykırı sonuçlar doğurmamalıdır. Bu yüzden de, Türkiye Cumhuriyeti’nin, diplomatik yöntemleri de kullanarak mücadeleyi sürdürmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Allah Mehmetçiğimizin ayağını taşa değdirmesin, en kısa zamanda muvaffakiyet nasip etsin." ifadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar