Kılıçdaroğlu, Erbil saldırısı sonrası Çavuşoğlu ile görüştü

Kılıçdaroğlu, Erbil saldırısı sonrası Çavuşoğlu ile görüştü
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı'nı aradığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’ndaki bir görevlinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin İstanbul dönüşü, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda açıklama yaptı.
 
Saldırının herkesi derinden üzdüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu aradığını ve kendisinden bilgi aldığını aktardı. Kılıçdaroğlu, "Bazı bilgiler verdi Sayın Dışişleri Bakanı. Tabii faillerin yakalanması en büyük arzumuz. Gerek Bağdat gerek Erbil ile görüşmeler devam ediyor. Umarım önümüzdeki süreç içinde failler yakalanır" dedi.

'NEDENİNİ ÖĞRENMEK İSTERİZ'

Diplomatların devleti temsil ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Biz önce şunu ifade etmek isteriz. Bütün komşularımızın, bütün ülkelerin şunu bilmesi lazım; bizim diplomatlarımız, yurt dışında çalışan arkadaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ediyorlar. Onlara yapılan her saldırı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yapılmış bir saldırıdır ve biz bunu asla ve asla hoş görmeyiz ve bunun mutlaka nedenlerini öğrenmek isteriz. Erbil ve Bağdat bu bağlamda gerekli özeni umuyorum göstereceklerdir. Faillerin bir an önce bulunması ve gerekli cezanın verilmesi konusunda çaba harcamalarını isteriz, bu da bizim en büyük dileğimizdir." (Kaynak:AA)

Öne Çıkanlar