Kılıçdaroğlu: Her türlü sahtekarlığın önlemini alıyoruz, her şey çok güzel olacak!

Kılıçdaroğlu: Her türlü sahtekarlığın önlemini alıyoruz, her şey çok güzel olacak!
CHP lideri, '23'ü sabahı bile hile yapabilirler. Her türlü kontrolü, denetimi yapıyoruz. Her şey çok güzel olacak' dedi.

ARTI GERÇEK-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık olağan Meclis grup toplantısında konuştu.

CHP lideri sözlerine, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden CHP Antalya Milletvekili Kazım Arslan'ı anarak başladı.

Arslan'ın saygıdeğer bir insan olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Onu sonsuzluğa uğurladık ama içimizde hep olacak" dedi.

"Biz bayrağımızın altında huzu içinde yaşamak istiyoruz" diyen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Aramızda ampute takımı var. Hoş geldiniz. Ağırlığı gazilerimizden oluşan bir milli takım. Bütün dünyanın gözü üzerinizdeydi siz bu madalyayı alıp Türkiye'ye getirdiniz ve bizi gururlandırdınız."

İZLANDA TEPKİSİ

A Milli Futbol Takımı'nın 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda İzlanda ile yapacağı karşılaşma öncesinde Keflavik Havalimanı'na gelen Milli Takım kafilesinin, ülkeye girişleri sırasında bekletilmesine ilişkin de konuşan CHP lideri şunları söyledi:

"Aynı zamanda milli takımımız da başarıya imza attı. Hepsine yürekten teşekkür ederim.

Spor centilmenliktir. İzlanda'da milli takımımıza yapılan davranışı doğru bulmadığımızı belirtmek isterim."

SEÇİM NEDENİYLE BEKLETİLEN GREV SÜRECİ

Türk İş ve işçilerin grev hakkının seçim süreci nedeniyle ertelenerek engellendiğini anlatan CHP lideri, devamında şunları söyledi:

"4 aydır Aile ve Çalışma Bakanlığı'ndan randevu talep edilmesine rağmen randevu vermiyorlar. Yaşanan enflasyonun faturasını işçilere çıkaracaklar, 'bedeli siz ödeyeceksiniz' diyecekler. 4 aydır Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonuna randevu verilmiyorsa her işçinin bunu düşünmesi lazım. O konfederasyonun da yerinde durmaması lazım. "Neden hakkımızı vermiyorsunuz" açıklaması yaptılar. Ben takip edeceğim."

Kılıçdaroğlu, toplantıda eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in de hala cezaevinde olduğunu belirterek eleştirdi.

'HESAP SORMAK İSTİYORSANIZ OYUNUZU İMAMOĞLU'NA VERİN'

İşsizlik ve ekonomik krizin sorunlarına dikkat çeken CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanlar geçinemiyor. Gittiğimiz yerde çocuklarına iş istiyorlar. Bütün işsiz kardeşlerime ve onların ailelerine sesleniyorum. Eğer bir hesap soracaksan 23 Haziran'da sandığa gideceksin ve gözünü kırpmadan Ekrem İmamoğlu'na oyunu vereceksin.

17 yılın sonunda nasıl olur da 8,5 milyon insan işsiz olur. İşsizliğin bütün kötülüklerin anasını olduğunu öğrenenlerin bunu sorması lazım. Herkes çalışsın, üretsin.

-Sosyal devlet fakirin fukaranın yanında olan devlettir. İktidardakiler saltanatı, keyfini yaşıyorlar."

SAADET PARTİLİ ADAYIN ÇOCUKLARININ İŞİNE SON VERİLMESİ

"-Saadet Partisi’nin İBB adayı. İki oğlu var, iki oğlunun da işine son verildi. Ben AK Parti’ye oy veren değerli vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Saadet Partisi’nde siyaset yapan düzgün, ahlaklı bir adam. Sen misin siyaset yapan? Hangi vicdan bunu kaldırır. Bunu vicdanın kaldırıyorsa gidersin Binali Yıldırım’a oy verirsin, vicdanın kaldırmıyorsa adresin tek.

'RAKİBİ NASIL YOK EDERİM DİYE DÜŞÜNÜYORLAR'

"Siyaset yaptı diye aileyle uğraşılır mı? Alnının akıyla çalışıyor. Ama babası AK Partili değil. İnsan olan bunu kaldırmaz. İnsan da bir ahlak, değer ve akıl vardır. Rakibinizi bile saygıyla anarsınız, değer verirsiniz.

Siz rakibi nasıl yok ederim, hayatını, ailesini nasıl yok ederim diyorsunuz. Hayatlarıyla, çocuklarıyla oynuyorsunuz.

-Saray'da lale devrini yaşayanlar, kentin varoşlarında olanları biliyorlar mı acaba? Bunlar ekmek bulamıyorlar."

EKONOMİK KRİZ ELEŞTİRİSİ: 17 YILDA BU ÜLKEYİ KİM BU HALE GETİRDİ?

Gıda fiyatlarına gelen zamları tek tek sıralayan ana muhalefet lideri, şöyle devam etti:

"-1 milyonu aşkın kişi bin liranın altında gelirle geçiniyor. 

-Önümüzde 23 Haziran seçimleri var, bu tabloyu yaratanlara "bu halkın yakasından düşün" denmesini istiyorum.

-Sanayici, çiftçi, esnaf perişan vaziyette. Sanayici 'hapise giricem' diyor. Ekonomiyi kim bu hale getirdi, dış güçler mi? 17 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor. 17 yıldır al gülüm ver gülüm yaptınız. İcra takipleri almış başına gidiyor."

'İCRA DAİRELERİNDE 29 MİLYON 512 BİN DOSYA VAR'

Son 3 ayda 486 bin kişi icraya verildi. Şu anda icra dairelerinde 2018 sonu itibariyle 29 milyon 512 bin dosya var. Mal varlıkları icrada. 17 yıldır bu memleketi kim yönetiyor. Bu memlekete bu kadar büyük yükler yükleyen kimdir. Ülkeyi Londra'daki tefeciye emanet eden kimdir?

-Hepimiz bankalara çalışıyoruz. Vatandaş bu faizi nasıl ödüyor, bu borç yatağından nasıl kurtulacak? Hepimizin düşünmesi lazım. Türkiye yönetilmiyor. 

-İçişleri Bakanlığı valilere genelge gönderdi fiyatları denetleyin dedi, hiçbir şey olmadı."

AKP'Lİ SEÇMENE SESLENDİ: KİM DEVLETİ, YANDAŞLARIN 123 MİLYAR DOLARLIK PROJELERİNE KEFİL ETTİ?

"-82 milyon freni patlamış bir kamyondayız. Direksiyonda kimse yok, yokuş aşağı gidiyoruz. AK Partili kardeşlerime sesleniyorum; kim para babalarına, yandaşlarına Türkiye'nin en büyük ihalelerin dolarla verdi. Dolar garantisi verdi? Köprü geçişi dolarla. Niye dolar kardeşim, burada Türk Lirası yok mu? Kim yaptı, dış güçler mi yaptı?

-Kim yandaşların 123 milyar dolarlık projelere devleti kefil etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin projesi mi hayır, yandaşların projesi. Milyarlarca dolar tarım ürünü ithal etti? AK Partili kardeşimin bunu düşünmesi lazım.

Kim devletin tank palet fabrikasını Katar ordusuna kim sattı? Sen buna "dur, yanlıştır" demelisin. Dünyada kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya satan bir örnek yoktur demelisin. Ne zaman demelisin, en kısa zamanda, 23 Haziran'da sandığa giderek demelisin.

-Talimat Londra'dan alıyor şöyle böyle yapın diye. Kontrolsüz borç alan emir olur. 

-Papazı (Brunson) niye bıraktılar? Yakında birini daha bırakacaklar ve Trump teşekkür ediyor. 

ÇORUM ÖRNEĞİ: YSK'NİN TOPLU İĞNE UCU KADAR DEĞERİ YOK

Çorum'ın bir köyünde adaylar arasında demokratik bir şekilde sonlanan muhtarlık seçimlerini örnek vererek YSK'yi eleştiren CHP lideri, bu ülkenin demokrasi kültürünü içine sindirmiş güzel insanları olduğunu belirterek "Yüksek Seçim Kurulu'nun toplu iğne ucu kadar itibarı yoktur" ifadelerini kullandı.

'23 HAZİRAN SABAHI BİLE HİLE YAPABİLİRLER, HER TÜRLÜ SAHTEKARLIĞIN ÖNLEMİNİ ALIYORUZ'

İstanbul seçimlerinin yenileneceği 23 Haziran sabahında dahi seçimde hile yapılabileceğini söyleyen CHP Genel Başkanı, "Her türlü sahtekarlığın önlemini alıyoruz" diyerek sözlerini şu mesajla noktaladı:

"Her şeyi kontrol edeceğiz ve denetleyeceğiz ve emin olun; her şey çok güzel olacak. Ekrem Bey bugün projelerini açıkladı. "Bütün İstanbul'u kucaklayacağım, yoksulluğu bitireceğim, kazanan ben değil, 16 milyon insan olacak" diyor.

Her şey çok güzel olacak..."

Öne Çıkanlar