Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Kimin parasıyla kimi doyuruyorsun?

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Kimin parasıyla kimi doyuruyorsun?
CHP lideri, 'karınlarını doyuruyoruz ama yine de oy vermiyorlar' diyen Erdoğan'a böyle seslendi: Kimin parasıyla kimi doyuruyorsun? Asıl 80 milyon seni doyuruyor.

ARTI GERÇEK-CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık olağan grup toplantısında konuştu.

"Müjdeli bir haberle başlayalım. Galatasaray şampiyon oldu" diyen Kılıçdaroğlu, centilmence bir mücadele verildiğini belirterek Galatasaray camiasına tebriklerini sundu.

"Büyük başarılara imza atmış bir takımımız" diyen Kılıçdaroğlu, partisi adına tebriklerini iletti.

Konuşmasının devamında Kafkaslar'dan gelen Çerkes göçüne değinen Kılıçdaroğlu, Çerkeslerin Anadolu'yu yurt edindiğini dile getirdi. "Onlar hepimizin ortak vatanına geldiler. 155 yıl önce büyük acı yaşadılar. Acılarını paylaşıyoruz. Dileriz sürgünler olmasın. İnsanlar ölmesin" dedi.

19 MAYIS AÇIKLAMASI

19 Mayıs ve sonrasında verilen mücadeleyi anlatan Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs'ın yalnızca düşman işgalinden kurtuluşunun değil, 23 Nisan'da TBMM'nin açılışıyla egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun ilan edildiği bir tarih olduğunu dile getirdi.

Günümüzde ise ülkenin tek adam iktidarıyla karşı karşıya olduğunu belirten Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

"Bizler tüm zorlukları yenip, ülkemizi uygarlığa taşıyacağız. Bu Mustafa Kemal ve arkadaşlarına verdiğimiz sözdür. Bu sözü tutacağız. Biz 19 Mayıs'ı böyle görüyoruz.

Hangi görüşten, partiden, kimlikten ve inançtan olursa olsun hepimizin amacı güçlü bir demokrasiyi kurmaktır."

TRT ÇALIŞANLARI DA TOPLANTIDA

CHP sıralarına seslenerek "TRT çalışanları da aramızda" diyen Kılıçdaroğlu, TRT'nin kamu yayıncılığı görevini yitirdiğini söyledi.

"15 Temmuz'dan sonra ülkenin geleceği için Saray'da bir toplantı yapılmıştı. Ben de katılmıştım. Bana görüşlerim sorulduğunda, devlette liyakatı sağlamak zorundayız, yargı bağımsızlığını sağlamak zorundayız dedim. TRT herkese eşit mesafede olmalıdır dedim. 15 Temmuz'dan sonra bizi TRT'ye davet ettiler. 20 Temmuz oldu, sivil darbe oldu. TRT eski TRT oldu" diyen CHP lideri, şöyle devam etti:

"TRT halkındır, halkın kalmalı. İstihdam fazlası personel var diyorlar. 169 kişinin bu şekliyle TRT'den uzaklaştırılması planlanıyor."

HAVUZ MEDYASI ELEŞTİRİSİ

Havuz medyasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Onların ne televizyonları izleniyor ne de gazeteleri okunuyor. Bunu bilin artık" dedi.

"İnsanların ekmeğiyle, işiyle niye uğraşıyorsunuz?" diye soran CHP lideri, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi gerektiği bir ayda (ramazan) olduklarını belirtti.

'SARAY'IN BUNLARDAN HABERİ VAR MI?'

Ramazan ayında bile ailelerin elektiriğinin kesildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Saray'ın bundan haberi var mı?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"-Sosyete damadı ekonominin başına getirmişler. Ekonomi sorulduğunda cebindeki dolarları gösteriyor. Ekonominin ne olduğunu bilmez, fakiri bilmez, yatağa aç giren çocuğu bilmez. 

-8 milyon kişi işsiz. Saray'ın haberi var mı? Damadın, bakanların haberi var mı? Bakanlıkların önündeki billboardlarda istihdam seferberliği başlattık deniyor. İşsizlik seferberliği deseler anlarım."

İŞSİZLİK NEDENİYLE KENDİSİNİ YAKAN YURTTAŞLAR

İşsizlik nedeniyle kendini yakan yurttaşları hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"İşsizlik sokağa çıkamamaktır. Umutsuzluktur. Bütün kötülüklerin başıdır. Aileyi parçalamak, geçimsizliktir. Toplumsal değerlerin yıpranması. Ahlakın çökmesi, uyuşturucu bataklığıdır. İşsizlik, bir babanın çocuğunun yüzüne bakamamasıdır, annenin çocuğunu yatağa aç yatırmasıdır.  İşsizlik yuva kuramamaktır. Eli ekmek tutmayan biri nasıl evlenecek, geleceğini nasıl kuracak. Ve "bunları haber yapmayın" diyor. Bunlar memleketi yönetiyorlar. Yönetemezler. Bilgi yok, birikim yok, vicdan yok. Nasıl çözeceksiniz?

İşsizliği dile getirince rahatsız oluyor beyefendi. Ne yapalım? İşsizliği değil de Saray'ı mı anlatacağız. Tek adam rejiminin ülkeyi bu hale getireceğini anlatmayacak mıyız yani? İşsizliği bunları çözemez. Çözmeleri için ekonominin nereden gelip nereye gittiğini bilmeleri lazım. Dünya siyasetini iyi okumaları lazım."

'100 BİNLERCE KİŞİ İŞSİZ KALACAK'

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında yüz binlerce kişinin işsiz kalacağını söyledi. Bunun nedeninin üretimin durması olduğunu söyleyen ana muhalefer lideri, ekonominin hükümet tarafından Londra'daki tefecilere emanet edildiğini ifade etti.

"Devleti yöneten kişi bu eleştirilere kulak kabartır" diyen CHP lideri, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devleti yöneten kişi bakın ne diyor. (TÜSİAD'a); 'Ben sizin 16 yıl önceki durumunuzu biliyorum, yeri gelirse teşhir ederim. Eleştiriyorsunuz, bunun hesabını sormasını bilirim' diyor. Neyin hesabını soruyorsunuz? Havuz medyası 24 saat sana övgüler diziyor ama kimse dinlemiyor bunu görmüyor musun? Hakimler senin istediğin gibi karar vermese bile, o hakimlerin hakim olduğunu görmüyor musun?

Kibir abidesi. Allah kimseyi kibirli yapmasın."

'ASIL 80 MİLYON SENİ DOYURUYOR'

-"Karınlarını doyuruyoruz ama yine de oy vermiyorlar" diyor. Karnını doyuruyorsunuz ama yine de size oy vermiyorlar. Millet akıllı kardeşim, işsizliği kimin yaptığını biliyor. Vergi alıp 5-10 kuruş sosyal yardım veriyorsun. Kimin parasıyla kimi doyuruyorsun? Asıl o 80 milyon seni doyuruyor. Yazlık sarayın var, kışlık sarayın var, uçan sarayın var. Millet senin karnını doyuruyor."

'YSK'NIN TEK ÜYESİ VAR O DA SARAY'DA OTURUYOR'

Yüksek Seçim Kurulu'nun 200 sayfalık gerekçeli seçiö iptali kararına da değinen Kılıçdaroğlu, "YSK'nın tek üyesi var; o da Saray'da oturuyor. Bir de 7 tane çete üyesi var" ifadelerini kullandı. 

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'a ilişkin de değerlendirmeler yapan ana muhalefet lideri, "Binali Beyi allaha havale ediyorum. Yolunu yordamını şaşırmış" dedi. Kılıçdaroğlu, kendi adaylarının pırıl pırıl ve genç olduğunu dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar