Kılıçdaroğlu'ndan Ahmet Türk'e 'geçmiş olsun' telefonu

Kılıçdaroğlu'ndan Ahmet Türk'e 'geçmiş olsun' telefonu
Kılıçdaroğlu'nun, 'Protesto yapılmasın' sözlerini eleştiren Türk, 'Bunu demek büyük bir haksızlıktır, demokrasiye sahip çıkma mücadelesini ortaklaştırmak lazım' dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere pek çok CHP yöneticisinin kendisini aradığını söyledi. Türk, Kılıçdaroğlu'nun 'Sokağa çıkılmasını doğru bulmuyoruz' sözlerini ise eleştirdi. 

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’ya konuşan Ahmet Türk, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Bu tür olaylar yaşanınca sokağa çıkmak, protesto etmek gibi durumları doğru bulmuyoruz' sözlerine ilişkin şunları söyledi:

"Şimdi bir deprem yaşanmış, kayyımlar atanmış. Çıkıp bunu eleştirme, yanlışlığını ortaya koyma hakkımız var. 10 milletvekili, 5 belediye başkanı ve Meclis üyeleriyle açıklama yaptığımızda 5 bin polisle etrafımız sarılıyorsa, bu fotoğrafın ortaya çıkmasının nedeni biz değiliz ki. Açıklamayı dinlemek isteyen insanlar gözaltına alınıyorsa, şiddete maruz kalıyorsa bu fotoğrafın nedeni biz değiliz ki. Biz bugüne kadar demokratik bir siyaseti önemsedik. Demokrasi için, özgürlükler için mücadele ettik. Demokratik bir Türkiye'nin mücadelesini veriyoruz. Bütün bu siyasi çalışmalarımızı engelleyen bir durumla karşı karşıya kalınca 'protestolar yapılmasın' demek büyük bir haksızlıktır. 50-60 kişinin etrafı 5 bin polisle sarıldı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu şekilde değerlendirmesini doğru bulmuyorum. Kendisine büyük saygım var ama bizim demokrasiye sahip çıkma mücadelesini ortaklaştırmak lazım. Biz sustukça demokrasinin kaleleri yıkılıyor. Burada yaşanan hukuksuzluğa karşı ortak değerler içinde bütünleşmek, birleşmek, ortak hareket etmek gerekir."

Görevden alınmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini aradığını belirten Türk, "Sayın Kılıçdaroğlu da aradı, CHP'den birçok değerli siyasetçi, milletvekili de aradı. Sağolsunlar. Kemal Bey üzüntülerini dile getirdi, 'geçmiş olsun' dedi. Kısa bir 'geçmiş olsun' telefonuydu" şeklinde konuştu.

'TUTUKLAMAK İSTERLERSE BURADAYIM'

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilk kez kayyım atanmasının ardından tutuklandığında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sağlık durumuna dikkat çekerek tutuksuz yargılanması gerektiğini söylediği hatırlatılan Türk, "31 Mart seçimlerinde YSK seçime katılmamızın önünde bir engel görmedi. O günden bu güne kadar da geçmişteki eski dosyalarım dışında, belediye başkanı olduğum süreçte hakkımda açılmış bir dava yok. Şimdi durum aynıyken bunu farklı noktalara çekip farklı politika izlemek gerçekçi değil. Sayın Bahçeli'nin o dönem insani bir yaklaşımı oldu. Ama siyaseten tabii çok farklı düşünüyoruz. Ancak hiç bir zaman mazaret arayan biri değilim. Evet belli bir yaştayım. Bazı rahatsızlıklarım olabilir ama her şeye de hazırım. Tutuklamak istiyorlarsa buradayım. İstedikleri zaman içeri alabilirler. Bir yere gitmiyorum, saklanmıyorum. Ne gerekiyorsa yapsınlar" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar