Kılıçdaroğlu: HDP erken seçim talep etmekte haklı

Kılıçdaroğlu: HDP erken seçim talep etmekte haklı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu erken seçim sorusuna yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de katıldığı canlı yayında "Erken seçime siz ne diyorsunuz?" sorusuna "Erken seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Erken seçim olması için bir kişinin karar vermesi gerekiyor. Erken seçim talebi gelirse, 'Hay hay' deriz. Erdoğan ve ekibi ülkeyi yönetemiyor. Milletin anası ağladı" yanıtını verdi. 

Kılıçdaroğlu, "Bizim için öncelik huzuru oluşturmak. Seçimin ne zaman olacağı konusunda tahmin etmekte zorlanıyorum. Erdoğan'ın ruh sağlığı iyi değil, saldırgan. Böyle bir ortamda seçimin ne zaman olacağını bilmiyorum. Erken seçim çağrısında bulunmuyoruz ama getirirlerse 'Evet' deriz" ifadesini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle: 

"HDP erken seçim talep etmekte haklı. Demokrasinin kuralları var. Demokrasi isteyenlerin bir araya gelmeleri işin doğası gereği. Erdoğan bizim yaptığımız ittifakı bozmak istiyor. Barış Pınarı Harekâtı'nın ertesi günü Millet İttiffakı'nın bozulması gerektiğini söylüyor. Ordunun gücünü kullanarak nasıl bozarım diye düşünüyor. 

Bizim bir hatamız oldu. Başörtü meselesini Türkiye’nin en büyük sorunu haline getirdik. Türkiye bir dönem gereksiz bir şekilde kutuplaştı. YÖK Başkanı’nı aradıktan sonra başörtü yasağı kaldırıldı üniversitelerde. Kadının kılık kıyafeti değil mutfaktaki huzuru bizi ilgilendiriyor. Kadın kardeşlerimiz nasıl giyinirlerse giyinsinler onlara saygı göstermek bizim görevimiz" 

'RAHMİ TURAN’IN YAZISI DOĞRU'

Erdoğan’ın Beştepe’de görüştüğü CHP’li bir siyasetçiye, CHP’nin başına geçmesini teklif ettiği iddiası ile ilgili olarak da Kılıçdaroğlu, "Ben şaşırmadım. CHP üzerine oyunlar oynanıyor. Kendi içlerinde anlaşamıyorlar demek için. CHP’yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu, paralar verildi, biz bunu gayet iyi biliyoruz. Akıl var mantık var, başka işin mi gücün mü yok. Erdoğan, CHP’yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. Devletin en kilit noktasındaki isimleri devreye soktuğunu biliyorum. Okuduğumda doğrudur dedim. Saray’a gidenleri biliyorum. İsim vermek istemiyorum.  Erdoğan, ‘Kimseyi Saray’a davet etmedim’ diyemiyor. Bu haber doğru mudur yanlış mıdır? Herkes konuşuyor, tek susan Erdoğan" ifadesini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar