Kılıçdaroğlu Selvi'yi arayarak yazısındaki iddiaları yalanladı

Kılıçdaroğlu Selvi'yi arayarak yazısındaki iddiaları yalanladı
Abdülkadir Selvi, kulislere dayandırarak gündeme taşıdığı Abdullah Gül idddiasının Kılıçdaroğlu tarafından yalanlandığını yazdı: 'Bu bir gündem değiştirme çabası.'

Yeni partiyle adı anılan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün CHP'nin 2023'teki ortak cumhurbaşkanı adayı olacağı iddiasına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi'nin kulislere dayandırarak ortaya attığı söz konusu iddiayı yalanlayan Kılıçdaroğlu "Doğru değil, ki mümkün de değil" açıklamasını yaptı.

Dünkü yazısında söz konusu iddiayı ortaya atan Selvi, bugünkü köşesinde de CHP Genel Başkanının bizzat kendisini arayarak bu iddiayı yalanladığını yazdı.


Kılıçdaroğlu'nun "Ortada ne bir seçim var ne de böyle bir çalışma" dediğini aktaran Selvi'nin yazısındaki ilgili kısım şöyle:
"Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı için Sayın Abdullah Gül’e söz verdiğiniz söyleniyor" dedim. Kılıçdaroğlu hiç duraksamadan konuştu. "Bu iddialar elbette doğru değil. Ki böyle bir şey mümkün de değil. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde dahi değiliz. Yani ortada ne seçim süreci var ne de bu konuyla ilgili bir çalışma. Ama zaman zaman insanlar gazetelerde, televizyonlarda aday olacaklarını açıklıyorlar. Siz nasıl izliyorsanız biz de öyle izliyoruz. Öte yandan bu konuda karar vermek tek başına benim yetkimde de değil. Malum, bizim kurumsal kimliğimiz oldukça güçlü. Tek adam partisi değiliz. Dolayısıyla oturur konuşuruz, tartışırız" dedi."

'KILIÇDAROĞLU ADAYI TARİF ETTİ'

Selvi'nin yazısı şöyle devam etti:

"CHP Lideri, Cumhurbaşkanı adayının kim olacağının zamanı gelince CHP’nin yetkili kurullarında kararlaştırılacağının altını çizdi. Bu tavır önemliydi. Kılıçdaroğlu, 2023’teki Cumhurbaşkanı adaylığı için bir de ölçü ortaya koydu.
"Ayrıca bizim Cumhurbaşkanı adaylarımızda aradığımız nitelikler vardır. Örneğin Cumhuriyet’e bağlılık, Atatürk devrimlerine bağlılık gibi, insan haklarına saygı gibi, devlet yönetiminde şeffaflığı ve liyakati savunmak gibi, her alanda hak, hukuk ve adaleti hedeflemek gibi, darbe hukukundan arınmış demokratik parlamenter sistem gibi..." 

Bu tarifin Abdullah Gül’ü ne derece karşıladığından emin değilim. Daha çok CHP içinden birileri tarif ediliyor gibi geldi."

'CUMHURBAŞKANLIĞI TARTIŞMASI GÜNDEM DEĞİŞTİRME ÇABASI'

"Cumhurbaşkanlığı seçimine daha 4 yıl olmasına rağmen tartışmalar sürüyor. Muharrem İnce şimdiden Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ilan etti. Çiçeği burnunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ismi ise İstanbul’dan ziyade Cumhurbaşkanlığı için konuşuluyor. Peki Kılıçdaroğlu bunu nasıl karşılıyor? Kılıçdaroğlu’nun sesi tam bu noktada biraz yükseldi. Rahatsız olduğu belliydi. "Asla doğru bulmuyorum. Bugünden Cumhurbaşkanlığını tartışmak doğru değil" dedi. Neden doğru bulmadığını sordum.

"Ekonomide ve dış politikada sıkışan AK Parti iktidarı ‘Cumhurbaşkanlığı tartışması’ yoluyla gündemi değiştirmek için bu ve benzeri konuları ortaya atıyor ve toplumu oyalamaya çalışıyor. Bizim gündemimizde ise tümüyle ekonomi var, mutfakta yangın var, işsizlik var, yoksulluk var, perişanlık var, intiharlar var, uyuşturucu var, devlette çöküş var. Hemen hemen devletin her kurumunda, Türk Silahlı Kuvvetleri dahil olmak üzere devletin her kurumunda ciddi çürümeler var, çöküşler var. Liyakat tümüyle devre dışı bırakılmış, saraya sadakat var. Bir saray devleti var, bir Türkiye Cumhuriyeti var. Aralarında ciddi sorunlar, gerilimler var. Sonuçta yönetilemeyen, savrulan bir Türkiye var. Gündemimiz bu çerçevedeyken ve seçimlerin ne zaman yapılacağı bile doğru dürüst belli değilken kalkıp da bugünden saray merkezli Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının parçası olmak doğru değil, bu kapsamdaki iddialar da doğru değil" diye karşılık verdi."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar