'Kimse kendisini mahkeme ve hakim yerine koyamaz'

'Kimse kendisini mahkeme ve hakim yerine koyamaz'
'Kayyım kararıyla hukuk dikkate alınmadığı gibi halkın iradesi de dikkate alınmamıştır.'

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin eğitim merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye eşbaşkanlarının görevden alınmalarına ilişkin konuştu.

Karamollaoğlu, milletin iradesine ipotek koymanın kimseye bir şey kazandırmadığını, demokrasilerde temel esasın seçimle gelenin seçimle gitmesi olduğunu söyledi. Belediye eşbaşkanlarının görevden alınmalarına karşı olduklarını belirten Karamollaoğlu, "Kimse kendisini mahkeme ve hakim yerine koyamaz" dedi.

‘KİMSE KENDİSİNİ HAKİM YERİNE KOYMASIN’

"Terörle mücadeleyi" her zaman desteklediklerini ifade eden Karamollaoğlu "Ülkemizde adli yetkiye sahip kurumlar bellidir. Bu kurumlar mahkemelerdir.  İktidar da hukuka bağlıdır. Kimse kendisini mahkeme ve hakim yerine koyamaz. Bir karar alındığı zaman bu kararın mutlaka bir hukuk prensibine göre alınması icap eder" açıklamasını yaptı.

‘HUKUK DİKKATE ALINMADI’

Hukuk prosedürü tamamlanmadan işlem yapılmasına karşı olduklarını belirten Karamollaoğlu, suç işlediği takdirde kimsenin görevden alınmasına karşı olmadıklarını ve bu suçların adli merciler tarafından tespit edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu kayyım kararıyla hukuk dikkate alınmadığı gibi halkın iradesi de dikkate alınmamıştır" değerlendirmesinde bulundu.

HDP’YE ZİYARET

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye eşbaşkanlarının görevden alınması nedeniyle HDP’ye dayanışma ziyareti yapıp yapmayacaklarına ilişkin de Karamollaoğlu, partilerle yeri geldiği zaman irtibat kurduklarını, ancak muhalefet olarak topyekûn hükümete karşı bir kutuplaşma havasına girmek istemediklerini söyledi.

Temel Karamollaoğlu, memurlara yönelik toplu sözleşme görüşmelerine değinerek, son dönemdeki artan zamlar nedeniyle memurun 4+4 oranındaki maaş artışına evet denmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Öne Çıkanlar