Kimsesizler mezarlığında 33 cenaze ailelerine verilmiyor

Kimsesizler mezarlığında 33 cenaze ailelerine verilmiyor
'DNA eşleşmesi tamamlanmadı'

Mardin Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağı döneminde yaşamını yitiren ve Artuklu’da kimsesizler mezarlığına defnedilen 33 kişiye ait cenaze, yaklaşık 3 yıldır ailelerine teslim edilmiyor. 
 
Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart 2016 tarihinde ilan edilen ve 21 Nisan 2018’de kalkan sokağa çıkma yasağı sırasından hayatını kaybeden çok sayıda kişinin cenazesi, aradan geçen bunca zamana rağmen ailelerine teslim edilmedi. DNA ve kan örnekleri alınmasına rağmen ailelere verilmeyen cenazeler, Urfa, Antep, Malatya ve Mardin’de bulunan kimsesizler mezarlığında bekletiliyor. 
 
KİMLİĞİ BELİRLENENLER DE TESLİM EDİLMEDİ
 
Cenazelerden bazılarının kimlik bilgileri tespit edilmesine rağmen "DNA eşleşmesi tamamlanmadı" gerekçesiyle ailelerine verilmiyor. 
 
ARTUKLU’DA ‘NS’ OLARAK KODLANAN 33 CENAZE BEKLİYOR
 
Mardin'in Artuklu ilçesi Kamor Mezarlığı'nda 93 mezar bulunuyor. Bu mezarların 60’nın geçmiş döneme ait ve çoğu mülteci ya da mezar yeri alacak parası olmayan yoksulların olduğu öğrenildi. 
Geriye kalan 33 mezar ise, Nusaybin’de yaşamanı yitirenlere ait olduğu belirtildi. Cenazeler, yeterli yer olmadığı gerekçesiyle ikiye ayrılan mezarlığa defnedilmiş durumda. Beton bir taşa "NS" koduyla ayrılan cenazeler, 1’den 33’e kadar numaralandırılmış. (Mezopotamya Ajansı)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar