Kolin’e 50 milyon liralık fatura çıktı

Kolin’e 50 milyon liralık fatura çıktı
BOTAŞ, Kolin Grubu kontrolündeki Eskişehir Doğalgaz Dağıtım'a geçmiş dönemden 'taşıma tarifesi' sebebiyle oluşan 50 milyonluk fatura gönderdi.

İstanbul Havalimanı’nın inşası ve 25 yıl boyunca işletmesini üstlenen İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'den çekilme görüşmeleri yapan Kolin’e, 50 milyon TL’lik doğalgaz faturası çıktı. BOTAŞ, Kolin Grubu’nun kontrolünde bulunan Eskişehir Doğalgaz Dağıtım AŞ’ye (ESGAZ), geçmiş dönemden taşıma tarifesinden oluşan 50 milyon TL’lik bir fatura gönderdi.

Habertürk gazetesinin haberine göre; İstanbul Havalimanı'ndan çekilmeye hazırlanan Kolin'e, 50 milyon TL'lik doğalgaz faturası çıktı. BOTAŞ, Kolin Grubu'nun kontrolünde bulunan Eskişehir Doğalgaz Dağıtım AŞ'ye (ESGAZ),geçmiş dönemden "taşıma tarifesi"nden oluşan 50 milyon TL'lik bir fatura gönderdi.

KOLİN: ÖDEMEK MÜMKÜN DEĞİL

Kolin, soluğu enerji yönetiminde aldı. Kredi olanaklarının daraldığı, maliyetlerinin arttığı bir dönemde bu faturayı ödemelerinin mümkün olmadığını, bu ödemenin şirketi ve faaliyetlerini zorlayacağını kaydetti. Enerji yönetiminden bu soruna çözüm üretilmesini istedi.

Alınan bilgilere göre; BOTAŞ, kısa süre önce 50 milyon TL'lik faturayı gönderdi. Bu fatura, 2010'un başından bu yana devam eden bir anlaşmazlığa dayanıyor. BOTAŞ, ESGAZ'la taşıma tarifesiyle ilgili ortaya çıkan bir anlaşmazlığı yargıya taşıdı. Süreç, BOTAŞ lehine sonuçlandı. BOTAŞ, yargı kararının hemen ardından fatura tahsilatı için düğmeye bastı. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar