Konkordato ilan etmişti, Avusturya'dan talibi çıktı

Konkordato ilan etmişti, Avusturya'dan talibi çıktı
En büyük 500 sanayi şirketi listesinde yer alan Yıldız Sunta, konkordato ilan ederek üretimi durdurmuştu. Şirkete Avusturya'dan Kronospan talip oldu.

İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl açıkladığı En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan Yıldız Sunta, geçtiğimiz aylarda konkordato ilan etmiş ve üretimi durdurmuştu. Dev şirkete Avusturya'dan talip çıktı.

Kocaeli’de 1998 yılında kurulan ve İSO En Büyük 500 şirket listesinde Türkiye’nin 253’üncü büyük firması olan Yıldız Sunta, üretimi bitirmiş ve 645 işçi içeride kalan paralarını alamadan işsiz kalmıştı.

Enkocaeli gazetesinin haberine göre, her yıl ilk 500 sanayi kuruluşu sıralamasına giren şirkete 36 ülkede fabrikası bulunan dünyanın en büyük ahşap ve orman ürünü üreticisi Avusturyalı Kronospan talip.

Birkaç yıl önce Kastamonulu SFC Entegre’yi satın alarak dikkatleri çeken Kronospan’ın Kartepe Uzunbey Mahallesi'ndeki Yıldız Sunta’yı almak içinde ciddi girişimlerde bulunduğu belirtiliyor.

İddialara göre Avusturyalı firma yetkilileriyle görüşmeler başladı. Kronospan, Yıldız Sunta’nın yüzde 90’ını satın almak istiyor. Halen fabrika içinde bulunan çekirdek personel ise Avusturyalı firmaya sürekli bilgi akışı sağlıyor.

Söz konusu görüşmeler devam ettiği için ay sonunda bitmesi beklenen konkordato süresinin birkaç ay daha uzatılması, görüşmelerin olumlu devam etmesi halinde tarafların eylül ya da ekim ayında el sıkışması bekleniyor. 

Öne Çıkanlar