Köprüyü gören kameralar için ‘kırık’ dendi

Köprüyü gören kameralar için ‘kırık’ dendi
Dersim’de 5 Ocak’tan bu yana haber alınmayan Gülistan Doku’yu arama çalışması sürüyor.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK-Dersim’de 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Dersim Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’ya hala ulaşılamadı. Aramalar Gülistan’ın en son görüldüğü iddia edildiği Dinar Deresi mevkii, Sarısaltuk Viyadüğü (Dinar Köprüsü) ve Uzunçayır Baraj Gölünde sürüyordu.

KÖPRÜ ALTINDA ARAMALAR DURDU

Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekibi, Emniyet Su Altı Kurtarma, AFAD, Elazığ ve Van’dan kente giden dalgıç ekipleri Uzunçayır Baraj Gölü, Dinar Köprüsü altını ve çevresini 17 gündür tarıyordu. İki adet Uzaktan Kumandalı Sualtı Tespit Cihazı (ROV) ile barajda dip taraması yapıldı. Gülistan’ın en son görüldüğü iddia edilen köprü altı, baraj gölünün Dinar deresi bölgesinde 36 bin metrekarelik alan tarandı. Ancak Gülistan bulunamadı. Bunun üzerine köprü altında çalışmalar durduruldu. Aramalar 2-2,5 kilometrelik bir alana yayıldı. Aramalar bu gün itibari ile 2,5 kilometrelik alanda sürüyor.

BARAJ GÖLÜ TARANIYOR

Artı Gerçek’e konuşan Gülistan Doku’nun kuzeni Osman Filiz, köprü altındaki suda bir şey bulunamadığını söyledi. Baraj suyunun berrak olduğunu anlatan Filiz, "Arama kurtarma ekipleri ile konuştuk. Baraj suyunun berrak olduğunu, köprüden atlamış olsaydı mutlaka bulunacağını söylüyorlar. Köprünün altında bir şey yok diyorlar. Şimdi arama diğer bölgede yapılıyor. Köprü altında sona erdi. Baraj gölünde ekipler 500 metre aralıklarla taramaya başladı" dedi.

"KÖPRÜYÜ GÖREN KAMERALARIN KIRIK OLDUĞUNU SÖYLEDİLER"

Günlerdir Dersim’de sürdürülen aramaları takip eden Osman Filiz, Gülistan’ın köprüde olduğunu kanıtlayacak bir görüntünün olmadığını söyledi. Gülistan’ın görüldüğü iddia edilen köprü üzerine Munzur Üniversitesi kameralarını gördüğünü anlatan Filiz, "O noktayı gören iki kamera var. O kamera görüntülerini sorduğumuzda ‘kırılmış’ diyorlar.  İşte daha önce rüzgarın çıktığını, bundan dolayı kırık olduğunu ve görüntü almadığını söylüyorlar. O noktayı gören kameralar için söylüyorlar. Bir başka kamera var. O noktaya 300 metre mesafede. Bunun görüntülerinin net bir şekilde çözülmesini bekliyoruz. Tepeye de yeni bir kamera taktılar. Gördüm bunu. Elinizdeki sigaranın markasını görebilecek kadar yakınlaştırabiliyor" dedi.

ABARAKOV’UN İFADESİ İLE KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ÖRTÜŞMÜYOR

Gülistan Doku ile ilgili devam eden soruşturmaya da değinen Filiz, Güistan’ın en son konuştuğu kişi olan Zainal Abarakov’un verdiği ifadede çelişki olduğunu söyledi. Abarakov’un anlattığı süre ile güvenlik kamerasındaki diyalog süresinin örtüşmediğini anlatan Filiz, "İfadesinde diyor ki,  ben Gülistan’ı aradım. (Yolun karşısındayken) Sen nereye gidiyorsun dedim. Oda ‘okula gidiyorum. Hocamla görüşüp yurda geçeceğim’ dedi. Bende ‘tamam yurda geç bana mesaj at’ dedim’ diyor. Bu ifadesinde 10 saniyelik bir diyalogdan söz ediyor. Ama kamera görüntüleri izledim. Gülistan 3 dakika telefonla konuşuyor. Görüntülerde 3 dakika, Zainal Abarakov ifadesinde anlattığı diyalog 10 saniye. Kafenin önündeki telefon diyaloğunu anlatıyor bu. Toplasanız 30 saniye etmez. Kamera görüntülerine bakıyoruz, Gülistan 9 dakika konuşuyor. Bizde konuşma dökümünü talep ettik. Bekliyoruz" diye anlattı.

Aramaların devam ettiğini belirten Filiz, Gülistan’ı buluna kadar kentten ayrılmayacaklarını söyledi. Filiz, Gülistan’ın akıbetinin mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar