Koronavirüs buğday ve mısır fiyatlarını da etkiledi

Koronavirüs buğday ve mısır fiyatlarını da etkiledi
Çin'de ortaya çıkan koronavirüsün yarattığı endişeyle uluslararası piyasalarda buğday ve mısır fiyatlarında yüzde 2 civarında gerileme yaşandı.

Çin'de ortaya çıkan ölümcül koronavirüs'ün ardından, ABD'nin Chicago emtia borsasında işlem gören vadeli buğday kontratlarının fiyatı, bir haftayı aşkın sürenin en düşük seviyesini görerek yaklaşık yüzde 2 geriledi.

Reuters'ın aktardığına göre, buğday fiyatları açısından gösterge olan Chicago borsasında işlem gören en yakın vadeli kontratlar yüzde 1.8 düşüşle 27.2 kilo başına 5.63 dolara indi. Mısır fiyatları için gösterge olan vadeli kontratlar ise yüzde 1 düşüşle 3.83 dolara indi.

Çin’de yeni bir tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 80’e çıkarken, 2 bin 700’den fazla kişinin hastalandığı belirtildi. Salgın nedeniyle Çin’in tarım emtiası tüketiminin düşeceği tahmin ediliyor.

Yatırımcıların Çin’deki koronavirüs salgını kaynaklı endişelerle güvenli liman yen ve hazine bonosu gibi varlıklara yönelirken, hisse senedi gibi riskli varlıklardan kaçıyorlar.

Öne Çıkanlar