Kosova'dan 'FETÖ' talebi

Kosova'dan 'FETÖ' talebi
Kosova'ya giden Çavuşoğlu, 'Bunların Kosova'ya sızmalarına izin vermemenizi istiyoruz ve o kişilerin Türkiye'ye teslim edilmesini istiyoruz' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arnavutluk'taki resmi temaslarının ardından Kosova'ya geçti. Başkent Priştine'de Kosovalı mevkidaşı Behçet Pacolli ile bir araya gelen Çavuşoğlu, görüşmenin ardından medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tarihi bağlara vurgu yapan Çavuşoğlu, Kosova'nın daha fazla ülke tarafından tanınması için çaba sarfettiklerini söyledi. Kosova'nın İnterpole üyeliği için destek vereceklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Serbest ticaret anlaşmasının onaylanmasıyla beraber iki ülke arasından ticaret daha da hızlanacaktır. Kosova'yla eğitim ve kalkınma alanında işbirliğimiz sürecek, TİKA Kosova'da 100 Milyon euronun üzerinde yardım yaptı ve desteklerimiz devam edecektir. Kendimi ikinci evimde hissediyorum" dedi. 

Gülen cemaati mensuplarının Türkiye'ye iadesini isteyen Çavuşoğlu, "FETÖ bir terör örgütüdür. FETÖ çok sayıda vatandaşımızı şehit etti. Bunların Kosova'ya sızmalarına izin vermemenizi istiyoruz ve o kişilerin Türkiye'ye teslim edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kosova'da geçtiğimiz aylarda bazı Gülen okulu çalışanları bir MİT operasyonu ile Türkiye'ye kaçırılmış, bunun ardından ülkede siyasi kriz yaşanmıştı. (DHA)  

Öne Çıkanlar