Köy camisi TSK tarafından askeri üsse dönüştürüldü

Köy camisi TSK tarafından askeri üsse dönüştürüldü
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırlarında yapılan hava saldırılarının ardından Duhok'taki bir cami TSK'ye tahsis edildi. Cami KDP tarafından korunuyor.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırları içinde TSK tarafından yapılan hava saldırılarında sivilllerin hayatını kaybetmesi nedeniyle, Duhok kentindeki TSK’ye ait Sire Askeri Üssü halk tarafından ateşe verilmişti.

2 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin gözaltına alındığı protestolar sonrasında, bölgedeki bir cami askeri üs olarak kullanılmak üzere Türkiye’ye tahsis edildi.

TSK'ye askeri üs olarak tahsis edilen cami KDP peşmergeleri tarafından korumaya alındı.

Mezopotamya Ajansı'ndan Erdoğan Altan'ın haberine göre, Duhok'un Şeladize beldesine bağlı Rekan bölgesinde bulunan Kiryader Köyü camiinin MİT ve TSK’ye tahsis edilmesinin ardından, KDP peşmergelerinin caminin etrafında ve çatısında kurdukları nöbet mevzileri fotoğraflara yansıdı.

Camileri askeri üsse çevrilen Kiryadêr köyü sakinleri duruma tepkili. 

'CAMİMİZ İŞGAL EDİLDİ'

Kiryader köylüleri bu durumu kabul etmelerinin mümkün olmadığını söylüyor: Yıllardır köyümüz küçük bir cami ile idare ediyordu. Geçen sene çevredeki yardımsever insanlar ve köy sakinlerinin fedakarlıklarıyla yeni bir cami yaptık. Ancak Şeladizê, Siryê ve Dêralok direnişlerinden sonra PDK’nin yardımıyla MİT tarafından işgal edildi ve üs olarak kullanılıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil." 

Caminin sadece Kiryaderliler tarafından kullanılmadığını belirten köylüler, "Yoldan geçen yolcuların yanı sıra çevredeki köylerden de insanlar geliyor. Ama şimdi MİT ve Türk askerleri kendilerine üs olarak kullanıyor. En çok zorumuza giden ise PDK peşmergelerinin caminin etrafından nöbet tutması" diyerek, yetkililerin bu duruma son vermesi için çağrısında bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar