'Kraliçe olmak bazen eğlencelidir'

'Kraliçe olmak bazen eğlencelidir'
Bu hafta 10 dalda Oscar'a aday olan Yorgos Lanthimos’un ahlak, otorite anlayışını ironik bir dille sorguladığı 'Sarayın Gözdesi' filmi öne çıkıyor.

Sinema salonlarında bu hafta, 3'ü yerli 8 film vizyona girdi. 10 dalda Oscar'a aday 'Sarayın Gözdesi', 'Sisters Biraderler' ve 'Asla Gözlerini Kaçırma' haftanın öne çıkan filmleri.

SARAYIN GÖZDESİ

Yorgos Lanthimos’un ününü tüm dünyaya taşıyan The Lobster'dan sonra The Favourite filmi 10 dalda Oscar'a aday. Yönetmen ilk defa başkasına ait bir senaryoyu çekti. Film ahlak, otorite anlayışı, kalıplar ve ironi Lanthimos'un vazgeçilmezleri ki bu filmde de mevcut. 18. yüzyılda geçen hikayede Kraliçe Anne’nin gözüne girebilmek için her türlü şekle giren iki kadının sancılı ilişkisini izleyeceksiniz. Kraliçenin her şeyiyle yakından ilgilenen Lady Sarah rolünde Rachel Weisz; saraya çocuklara bakmak için gelen eğlenceli Abigail rolünde ise Emma Stone var. Kraliçeye hayat veren isim ise Olivia Colman.
 


SİSTERS BİRADERLER

Altın Palmiye ödüllü yönetmen Jacques Audiard sevilen Patrick DeWitt'in romanı The Sisters Brothers'ı uyarladı. 1850’lerde geçen bir yol ve yolcular hikayesi. Atlar, silahlar, kadınlar, cinayetler, soygunlar, afyonlarla dolu beyinlerin ve acayip ruhların hikayesi. Charlie ve Eli Sisters’ın soyadları kadar cüretkar eylemlerini, tüm önyargılarınızdan arınarak izlemek gerekiyor.  John C. Reilly ve Joaquin Phoenix’in performansları takdirleri topladı.

 

LEGO FİLMİ 2

Çocukların en zevkle oynadıkları oyuncaklardır legolar. Popülerliğini hiç yitirmedi. Birbirine eklenerek çoğalan ve anlamlı bir bütüne dönüşen minik araçlar, hayal gücünü büyük ölçüde geliştiriyor. Filmi de izlemek çocuklar için zevkli bir aktivite. Bu kez de legoların en iyi niyetlisi Emmet’in uzaylı istilacılara karşı verdiği mücadele anlatılıyor. Animasyonun yönetmen koltuğunu Mike Mitchell ve Trisha Gum paylaşıyor.

 

ASLA GÖZLERİNİ KAÇIRMA

Oscar’lı yönetmen Florian Henckel von Donnersmarck, bu filmle de 91. Oscar adayları arasına girdi. Alman sanatçı Kurt Barnert’in hikâyesini 1930’ların Nazi Almanya’sından başlayarak ele alan film aşk, sanat, ırkçılık, sürgün ve daha bir sürü umut veren ve karamsarlığa düşüren yaşanmış olayları da içeriyor. Aktör Tom Schilling başrolde.
 


NEW YORK IN NEW YORK

New York’ta yaşayan Türkiyeli bir ailenin gelini olan Dilber’in bir kaza sonucu kocasını öldüren fotoğrafçı Dylan, çektiği vicdan azabıyla daha fazla yaşayamaz ve Dilber’i bulup ondan özür dilemek ister. Onu yaşadığı yere kadar takip ettiği gecenin sonu, evin büyük oğlu Mürtüz’ün de olaylara şahitlik etmesiyle büyük bir kovalamacaya dönüşür. Muammer Koçak ve Serdar Gözelekli’nin yönetmen koltuğunu paylaştığı filmde Rafael Cemo Çetin, Mine Kılıç, Ahmet Yıldırım, Sinan Sicimoğlu, Ahmet Utlu, Ege Deniz, Furkan İncegül, Gökçeay Yıldız, Serdar Deniz ve Ayla Algan rol alıyor.

 

 

MUCİZE UĞUR BÖCEĞİ

Ding Shi imzalı animasyon The Ladybug Altın Kanyon adındaki vadedilmiş cenneti bulmaya çalışan hayvanların öyküsünü anlatıyor.

 


BABAMIN KEMİKLERİ

Özkan Çelik yönetmenliğindeki filmde, erken yaşta köyünü terk eden Ömer'in yıllar sonra annesinin son isteğini yerine getirmek için köyüne dönüşünü konu ediniyor. Cem Davran ve Goncagül Sunar başrolde.
 



SİR AYET

Onur Aldoğan'ın yönettiği Sir-Ayet, psikolojik sorunlar yaşayan annesi Hicran'ı üç arkadaşıyla birlikte ziyaret etmeye giden Gizem'in ve annesinin hikâyesini anlatıyor. Demet Oran, Aydan Akboğa, Sinan Taşkan, Gizem Terzi, Ali Burak Küçük, İlayda Özenses filmin oyuncu kadrosunda.

 

 

Öne Çıkanlar