Kriz kadına şiddeti arttırdı

Kriz kadına şiddeti arttırdı
TKDF, ekonomik krizi sonrası kadına şiddette artış yaşandığını açıkladı.

Türkiye’de alarm veren kadına şiddet vakalarının ekonomik krizle birlikte arttığı belirtildi. Açıklama Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan (TKDF) geldi.

Türkiye'de şiddetin geleneksel bir süreci olduğunu söyleyen Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, "Şiddet ve cinsel istismar artıyor, artıyor, artıyor. Bizim bir acil yardım hattımız var. Günde 2-3 istismar vakası almaya başladık" dedi.

Günde en az da 17 şiddet vakası haberi geldiğini belirten Güllü, fiziksel şiddet kadar psikolojik ve ekonomik şiddetin de arttığını söyledi. Nedenin ekonomik olduğunu belirten Güllü şunları söyledi: "Fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddet başvurusu alıyoruz. Sayısal artmanın nedenlerinden biri ekonomik. Ekonomik kriz var, bir de erkeklik sendromunun tavan yaptığı bir durum var."

‘KADIN CİNSEL OBJE OLARAK GÖRÜLÜYOR’

"Temel noktada hem siyasi iradede aksama var hem Türkiye'nin geleneksel yapısı içindeki baskılarla eril zihniyetin artması sonucu toplumsal cinsiyet eşitsizliği bakımından BM'nin 2018 raporunda Türkiye 149 ülke arasında 131'inci sırada" diyen Güllü, devamında şunları söyledi: "Bu, kadını birey olarak görmeyen, cinsel obje sıfatının içine koyan zihniyetin, çalıştırmayan, okula göndermeyen, doğumuna, kürtajına, yaşamsal bütün kararlarına karışan bir benliğin olmasıdır. Bu kötü." (DHA)

Öne Çıkanlar