Krizi fırsata çevirdi: 250 bin liralık tazminat davası

Krizi fırsata çevirdi: 250 bin liralık tazminat davası
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan Özge Ulusoy haberleriyle ilgili yeni talep geldi, Albayrak 250 bin liralık tazminat talebinde bulundu.

ARTI GERÇEK - Ekşi Sözlük'teki Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Özge Ulusoy hakkında çıkan iddiaların ardından Ekşi Sözlük'teki "Berat Albayrak-Özge Ulusoy" başlığı kaldırtılmış, Bakan Albayrak'tan, Özge Ulusoy'dan ve AKP'den peş peşe açıklamalar gelmişti.

Albayrak'ın iddiaların ardından Twitter'dan aile fotoğrafının yer aldığı paylaşımlar yapması da dikkat çekmişti.

Öte yandan Bakan Albayrak, Ekşi Sözlük'teki iddialarla ilgili suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusunda haberlere erişim engeli ve haberlerin yayından kaldırılması talep edilirken, Cumhuriyet Gazetesi'nden ayrıca 250 bin TL'lik tazminat talep edildi.

Yapılan iki suç duyurusunda haberler nedeniyle hakaret davası açılması ve haberlerin yayından kaldırılması ile erişime engellenmesi istendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Basın Müşaviri Mehmet Ali Berber, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde Sayın Bakanımıza yönelik gündeme getirilen çirkin ve ahlaksız iftiralara karşı tüm hukuki haklar kullanılmaktadır. Bu kapsamda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına, ilgili paylaşımlarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadesine yer vererek, dava dilekçelerini paylaştı.

Albayrak'ın avukatı ayrıca Cumhuriyet'e tazminat davası açtı. Açılan davada 250 bin TL tazminat istendi.

Albayrak'ın dilekçeleri şöyle:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar