‘Küçükkaya’nın hazırladığı 20 sorunun sorulma ve yanıtlanma ihtimali yok’

‘Küçükkaya’nın hazırladığı 20 sorunun sorulma ve yanıtlanma ihtimali yok’
'İsmail Küçükkaya ismini bizzat Binali Bey istemiş. Kanalı itibarıyla muhalefetten olduğu algısı daha kuvvetli olacaktır diyerek Küçükkaya’yı seçtiler.'

Habertük gazetesi yazarı Fatih Altaylı Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım’ın katılacağı programın moderatörlüğünü üstlenecek kişinin nasıl belirlendiğini yazdı.

Yazısında, programın moderatörlüğü için ismi ilk geçen Uğur Dündar’ın İsmail Küçükkaya’yı arayarak "Sen de sunma" dediği ve bu konuda baskı yaptığı iddiasının dolaştığını öne süren Altaylı, şunları yazdı:

"Binali Bey’in yakın ekibinden bir dostumuz uğradı dün.

Fatih Bey, içeriden bilgi alarak mı yazdınız bilmiyorum ama gerçekten de Binali Bey ‘Tartışmayı Fatih Portakal sunsun’  önerisini getirdi. Ancak bu fikir destek görmedi. Yoksa Binali Bey, Portakal sunsun, Fox TV’de yapalım diyecek kadar gözünü karartmıştı" dedi.

Sonrasında içinde 4 gazetecinin adının bulunduğu bir liste hazırlanmış.

Bu listeden İsmail Küçükkaya ismini bizzat Binali Bey istemiş.

"En muhalif o görünüyor. En azından kanalı itibarıyla muhalefetten olduğu algısı daha kuvvetli olacaktır" diyerek Küçükkaya’yı seçmişler.

Bu seçimden memnun olmayan AK Parti içinden isimler de varmış, Küçükkaya’yı muhalif görmeyenler de!

Bu arada ilginç bir de iddia var.

Uğur Dündar’ın İsmail Küçükkaya’yı arayarak "Sen de sunma" dediği, hatta bu konuda baskı yaptığı iddiası ortalıkta dolaşıyor.

Doğru mudur, değil midir bilmiyorum ama ciddi ciddi söyleniyor bu.

Program 45’er dakikalık üç bölüm olarak planlanmış.

Bu süre içinde İsmail Küçükkaya’nın hazırladığı 20 sorunun sorulma ve yanıtlanma ihtimali yok. Çünkü her soru için aday başına 3 dakika yanıt süresi düşüyor. Tecrübem bunun mümkün olmadığını söylüyor. Keşke adaylar bu şekilde bir değil 2 hatta 3 kez karşı karşıya gelselerdi diye düşünüyorum."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar