'Külliyede hissedilmiyor olabilir ama kriz vatandaşın canını yakıyor'

'Külliyede hissedilmiyor olabilir ama kriz vatandaşın canını yakıyor'
Karamollaoğlu: Krize 'yok' demekle, zamlara 'fiyat değişikliği' demekle bu ekonomi düzelmez. Türkiye'nin ihtiyacı algı yönetimi değil, ekonominin yönetimi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Benzin ve motorin fiyatları sürekli olarak yükseliyor ve duracağa da benzemiyor. Krize 'yok' demekle, zamlara fiyat değişikliği demekle bu ekonomi düzelmez. Külliyede hissedilmiyor olabilir fakat kriz vatandaşın canını yakıyor" dedi. Karamollaoğlu, gündemdeki 'kayyım hediyeleri' tartışmasına ilişkin ise "Ben bu konunun abartıldığı kanaatindeyim. Bir devlet memurunun yüksek değerli hediyeler alması kabul edilemez. Fakat yaşadığımız sıkıntılar sadece hediyeler gibi bir yaklaşım doğru değil. Bu sorun ekonomik değil, ahlaki" dedi.

EMİNE BULUT CİNAYETİ

Karamollaoğlu, partisinin eğitim merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, Emine Bulut cinayetinin kendilerini derinden etkilediğini belirterek, olayın cep telefonu ile kaydedilip, müdahale edilmediğini ve bu durumun canlarını yaktığını söyledi. "Bu ne kadar duyarsızlaştığımızın, ne kadar acıklı bir hale girdiğimizin en açık fotoğrafıdır diye düşünüyorum" diyen Karamollaoğlu, "Üzerinde durmamız gereken bir başka konu ise, toplumun adeta bir infial yaşıyor olmasıdır. Her gün cinayet ve vahşet haberleriyle sarsılır olduk. Bunun en büyük sebeplerini de ne yazık ki televizyon dizilerinde aramamız mümkün" şeklinde konuştu. 

'KRİZ YOK' DEMEKLE EKONOMİ DÜZELMEZ

Karamollaoğlu, Türkiye'de ekonomik dalgalanmaların kendilerini tereddüte sevk ettiğini söyleyerek, "İktidar ekonomik olarak her ne kadar güçlüyüz dese de durumun böyle olmadığı aşikar. Geçen hafta bahsettiğimiz benzin ve motorin zammını bu hafta bir daha konuşmak mecburiyetinde kalıyoruz. Benzin ve motorin fiyatları sürekli olarak yükseliyor ve duracağa da benzemiyor. Benzine hafta başı 16 kuruş motorine 11 kuruş zam geldi. Gerçi zam haberini bazı basın kuruluşları ‘benzin ve motorinde fiyat değişikliği’ manşeti ile duyurdu. Fakat krize yok demekle, zamlara fiyat değişikliği demekle bu ekonomi düzelmez. Külliyede hissedilmiyor olabilir fakat kriz vatandaşın canını yakıyor. Bundan ise külliyenin hiç haberi yok gibi. İktidar ise krizi değil algıyı yönetmenin peşinde. Türkiye’nin ihtiyacı olan algı yönetimi değil ekonomi yönetimidir. Bu zihniyetin ülkemizi içinde bulunduğu krizden çıkarması mümkün değildir. Ekonomi düzelmeden siz insanların algısını ne kadar düzeltmeye çalışırsanız çalışın bir gün ekonomide patlama meydana gelir" diye konuştu.

HDP'NİN ZİYARETİ

Karamollaoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile bir grup HDP'nin kendilerini ziyaret etmesi ile ilgili olarak da, "Bize böyle bir talepte bulundular. Ziyaret etmek istediklerini ifade ettiler. Biz de 'buyurun' dedik. Gelmek isteyene 'gelmeyin' denilmez. Bizim zaten kayyumla ilgili açıklamamız çok net" dedi.

'KAYYIM HEDİYELERİ ABARTILDI'

Karamollaoğlu, gündemdeki 'kayyım tarafından belediye bütçesinden alınan hediyeler' tartışmasına ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu:

"Gündemde olan bir başka konu ise Mardin Belediyesinin kayyım tarafından verildiği iddia edilen hediyelerdir. Ben bu konunun abartıldığı kanaatindeyim. Bir devlet memurunun yüksek değerli hediyeler alması kabul edilemez. Fakat yaşadığımız sıkıntılar sadece hediyeler gibi bir yaklaşım doğru değil. Biz bu konunun ekonomik değil ahlaki olduğunu düşünüyorum. Bizim için esas mesele şeffaf olmadan yapılan ve normal fiyatın üzerinde verilen ihalelerdir. İhaleler yapılıyor, bitiyor bizim haberimiz daha sonra oluyor. Bunun yanında hangi konuda ihale yapılıyor o da ayrı bir mesele. Ekonomi bir çıkmazın içinde iktidar bunu ya anlamıyor ya da anlamazdan geliyor. Türkiye borçlu borcunu ödeyecek para bulamıyor. Dünyada faizler 1-2 seviyesinde oynarken biz 17-18 faizle karşı karşıyayız. Bunun sebebi ne? Yanlış yerlerde yatırım yapılmasıdır. Üretime fayda sağlamayan her yatırım ekonomiye zarar vermektedir. Bunun yanında israf ve yolsuzluk en büyük problemimizdir. Bunun da önüne ancak zihniyetin değişmesi ile geçebiliriz. Biz hangi konunu yaparsak yapalım, eğer zihniyet değişmezse bu kanunlar bir işe yaramayacaktır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar