Kulp Belediye Eş Başkanları tutuklandı

Kulp Belediye Eş Başkanları tutuklandı
Kulp'ta 7 kişinin öldüğü patlamaya ilişkin yürütülen soruşturmada, Kulp Belediye Eş Başkanları Mehmet Fatih Taş ve Fatma Ay'ın da aralarında olduğu 5 kişi tutuklandı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 7 kişinin öldüğü patlamayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 4 gündür gözaltında olan Kulp Belediye Eş Başkanı Mehmet Fatih Taş, Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş ve HDP Kulp İlçe Eş Başkanı Abidin Karaman ve bugün gözaltına alınan Belediye Eşbaşkanı Fatma Ay ile birlikte gözaltına alınan Mehmet Emin Ay emniyetteki işlemlerinin ardından Kulp Adliyesi’ne sevk edildi.

5 TUTUKLAMA

Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle Kulp Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 5 kişi,"suçun vasfı, soruşturmanın sürüyor oluşu, yeni delillerin elde edilme ihtimali, kuvvetli suç şüphesi ve suçtan kurtulmaya yönelik savunma yaptıkları" gerekçeleriyle tutuklandı.

Tutuklanmadan önce kendilerine yönelik yürütülen suçlamalara yanıt veren Kulp Belediyesi Eş Başkanı Fatma Ay, suçlamaların nedenini kayyım hazırlığı olarak değerlendirmişti. Olayın faillerini kınayan Ay, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dilemişti. 

Fatma Ay ayrıca, bütün yol çalışmalarının asker ve polis gözetiminde yapıldığını söylemişti. (MA) 

    
        
   

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar