Kulp'ta patlama: 4 ölü, 13 yaralı

Kulp'ta patlama: 4 ölü, 13 yaralı
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bir aracın geçişi sırasında yaşanan patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de ağır yaralandı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, içinde köy korucularının da bulunduğu belirtilen aracın geçisi sırasında yaşanan parlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı.

DHA'nın haberine göre olay, saat 18.00 sıralarında Kulp Üçyol mevkisinde yaşandı. Sürücüsü ve plakası belirlenemeyen, odun toplayan köylüleri taşıyan minibüsün geçişi sırasında, el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Kontrolden çıkan minibüs, şarampole devrildi. Minibüste bulunan köylülerden 4'ü hayatını kaybederken 13'ü de ağır yaralandı.

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans, UMKE ve Jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiya göre ise, patlama içinde 17 kişinin olduğu aracın geçişi sırasında yaşandı. Kaynaklar ölü sayısının 8’e yükseldiğini, 9 kişinin de yaralandığını bildiriyor. Ancak bu bilgiler henüz teyit edilebilmiş değil.

Patlamayla ilgili Diyarbakır Valiliği de açıklama yaptı.

Açıklamada, "İimiz Kulp İlçesi kırsalında saat 18.00 dolaylarında, odun toplamaya giden köylü vatandaşlarımızın bulunduğu aracın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü üyelerince el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 4 köylü vatandaşımız şehit olmuş 13 köylü vatandaşımız da ağır yaralanmıştır.
Yaralanan vatandaşlarımız Kulp ve Diyarbakır’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmışlardır. Saldırının faillerinin tespit edilmesi için güvenlik kuvvetlerimiz tarafından gerekli çalışmalara vakit geçirmeden başlanmıştır." denildi.

Şehit Aileleri Güvenlik Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kulp'un Aygün köyünede yaşayan ve orman kesimi yapan köylülerin içinde bulunduğu minübüsün geçişi sırasında patlamanın yaşandığını, araçta köy korucularının da bulunduğunu söyledi. 

 

(HABER MERKEZİ) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar