Kürdistan dediği için yargılanan gazeteci Sanrı, Binali Yıldırım sayesinde beraat etti

Kürdistan dediği için yargılanan gazeteci Sanrı, Binali Yıldırım sayesinde beraat etti
Gazeteci Mehmet Sanrı 'Yani Binali Bey de Kürdistan demeseydi, bize cezayı keseceklerdi' dedi.

ARTI GERÇEK - 'Kürdistan' dediği için yargılanan gazeteci Mehmet Sanrı, beraat etti. Sanrı'nın avukatı Pınar Bayram, karar duruşmasında, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Binali Yıldırım'ı örnek göstererek, "Yakın tarihte Başbakanlık yapan kişi de aynı kelimeyi kullanmıştır" dedi. Avukat Bayram'a hak veren mahkeme, beraate hükmetti.

Mahkeme, "Kürdistan sözcüğünün sanık tarafından kullanılmasının Türk Ceza Yasası'nın 216. maddesinin ilam  kapsamında değerlendirilemeyeceği aynı sözcüğün en üst düzey yöneticiler tarafından kimi zaman kullanıldığı gerçeğinden hareketle bu sözcüklerin sarf edilmesinin toplumda herhangi bir kamu düzeni bozma etkisi de oluşturmadığı kimi itirazları olduğu da görüldüğünden yasal unsuru oluşmayan suçtan sanığın beraatine" ifadeleriyle beraat kararını açıkladı.

Gazeteci Mehmet Sanrı, Twitter hesabından beraat kararını duyururken, "Yani Binali Bey de Kürdistan demeseydi, bize cezayı keseceklerdi... Bana öyle geldi..." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Yıldırım 6 Haziran'da Diyarbakır'daki programında "İstiklal mücadelesini başlatırken, Ankara'da Büyük Millet Meclisini toplayan Gazi Mustafa Atatürk'ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da Lazistan mebusu da vardı. Anadolu'nun her tarafından temsilci vardı. Onun için bizi birbirimizden ayırmaya çalışanlara, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere asla prim vermeyeceğiz" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar