Kürt Edebiyatçılar Derneği kuruldu

Kürt Edebiyatçılar Derneği kuruldu
Derneğin eş başkanlığını Sultan Yaray ve Hogir Berbir üstlendi.

Diyarbakır’da bir grup Kürt yazar, aralarındaki dayanışmaya sağlamak, edebiyat ve dilin geliştirilmesi amacıyla Kürt Edebiyatçılar Derneği’ni kurdu. Derneğin Diyarbakır Valiliği’ne yaptığı başvuru kabul edildi. Kürt yazarlar arasındaki dayanışmayı da örgütlemeyi hedefleyen derneğin eş başkanlığını ise Sultan Yaray ve Hogir Berbir yürütüyor.  

KÜRTÇE’NİN 3 LEHÇESİNDE PROGRAM

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Derneğin Eş Başkanı Sultan Yaray, Kürt Yazarlar Derneği’nin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılmasının bu alanda oluşan bir boşluk nedeniyle Kürt Edebiyatçılar Derneği açmak ihtiyacını gördüklerini söyledi. Kürtçenin, Kurmancî, Kirmançkî ve Soranî lehçelerinde edebiyat çalışmaları yapmayı hedeflediklerini aktaran Yaray, bu kapsamda şevbûherk, atölye, panel, seminer ve konferans etkinlikleri düzenleyeceklerini söyledi.

KÜRT YAZARLARIN SORUNLARINA DA EĞİLECEK

Kürtçe eserlerin tanıtımının yanı sıra Kürt yazarlarının sorunlarını çözme konusunda arayışlarının olacağını ifade eden Yaray, yazarlar arasında oluşacak dayanışmanın aynı zamandan Kürt edebiyatı için önemli olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar