Kurtarıcısı Suriyeli Mahmud'la buluştu: O bizim Hızır'ımız

Kurtarıcısı Suriyeli Mahmud'la buluştu: O bizim Hızır'ımız
Elazığ depreminde kendisini kurtaran Suriyeli genç için 'o bizim kahramanımız ve Hızır'ımız' diyen Dürdane Aydın, Mahmud El Osman'la buluştu.

Elazığ’daki depremde enkaz altında kalan ve tedavi altındayken paylaşılan videosuyla gündem olan Dürdane Aydın, "Biz Suriyelilere taş atıyoruz ya, Mahmut isimli Suriyeli tırnaklarıyla toprağı kazıya kazıya elleri paramparça bizi enkaz altından çıkardı. Ben ölsem asla o çocuğu unutmam. Buradan çıktıktan sonra arayıp onu bulacağım" sözleriyle hafızalara yer etmişti.

Suriyeli bir çocuk tarafından eşi Zülküf Aydın'ında kurtarıldığını anlatan Dürdane Aydın, kendisine teyit amaçlı gösterilen fotoğraftaki kişinin Suriyeli Mahmud olduğunu dğrulayan Dürdane Aydın, "Beni kurtaran bu çocuk. O gözlerini unutamam. Bizi buluşturun" demesininhemen ardından üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Suriyeli Mahmud El Osman ile buluştu.

Duvar'ın aktardığı habere göre, evleri tamamen yıkıldığı için ailelerinin köyüne yerleşen Aydın ailesi ile Mahmud’un buluşması sırasında duygusal anlar yaşandı.

'O BİZİM KAHRAMANIMIZ VE HIZIR'IMIZ'

Dürdane Aydın, Mahmud’u görünce sarılıp ve ağladı. Mahmud El Osman’ın annesinin Suriye’de yaşadığını öğrenen Aydın "Sen hiç üzülme. Ben artık senin hem annenim hem de kardeşin. Seni artık bırakmam" diyerek sarıldı. Dürdane Aydın, enkaz altındayken eşiyle birbirlerine sarıldıklarını ve kurtarılmayı hayal bile etmediklerini söyledi:

"Yukarıdan gelen bir ışığı görünce eşim ıslık çalıp yardım istemeye başladı. Mahmud, önce eşimi kurtardı sonra beni bulunduğum yerden çıkardı. O sırada elinin kanlar içinde olduğunu gördüm ama o bana halen ‘Abla cam var dikkat et, bir yerin kesilmesin’ diyordu. O bizim kahramanımız ve Hızır’ımız. Ben enkazdan çıktığımda eşime sürekli çocuk nerede diye sordum. Herkes kendi oğlumu ve kızımı sorduğumu sanıyordu ama ben onların annemlerde olduğunu biliyordum. Benim çocuk diye sorduğum kişi halbuki Mahmud’du." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar