‘Kürtler uzayda bile hak arasa Erdoğan engellemeye çalışacak’

‘Kürtler uzayda bile hak arasa Erdoğan engellemeye çalışacak’
Yapılan tüm zamanların nedeninin Suriye harekatı olduğunu söyleyen yurttaşlar, 'Biz koltukları uğruna bu kadar insanı öldüren kişilerin peşinden gitmek zorunda değiliz' ifadelerini kullandı.

Foto: AFP / Resulayn


Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlatılan askeri harekat 9’uncu gününe girerken, Türkiye ve dünyada harekata tepkiler de artarak sürüyor. Mezopotamya Ajansı'na konuşan Diyarbakırlılar harekata tepkili ancak "Eğer konuşursam sabah polisler evimi basar" kaygısıyla konuşmaktan kaçınıyor. Bazı yurttaşlar ise "Suriye herakatının Kürtlere karşı bir savaş olduğunu" söyledi.

‘BU SAVAŞIN TÜM BÜTÇESİ CEBİMİZDEN ÇIKIYOR’ 

A.R.A. adlı yurttaş (35), bu savaşın rant uğruna yapıldığını belirterek, "Ölenlerin hepsi bizim insanımız. Bu savaş var olan krize bağlı. Bu savaşın tüm bütçesi ceplerimizden çıkıyor. Kalkıyor her şeye zam getiriyor. Biz koltukları uğruna bu kadar insanı öldüren kişilerin peşinden gitmek zorunda değiliz" İfadelerini kullandı. 

‘ÖLDÜRMEKTEN ELİNİZE NE GEÇTİ?’ 

Cizre, Nusaybin, Sur ve Roboski’de birçok insanın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Ş.S. adlı yurttaş ise (72), "Öldürmekten elinize ne geçti?" diye sorarak yapılan Suriye harekatına tepki gösterdi. Ş., "Biz savaş istemiyoruz. Barış istiyoruz. Dünya sesimizi neden duymuyor? Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır. Bu kadar insan öldürüyorsun. Diyorlar ki önemli olan güvenliğimizdir. Kimse sana bir şey atmış değil. Ne güvenliği?" diye konuştu.

‘KÜRTLER UZAYDA HAK ARASA BİLE…’

Suriye operasyonunun Kürtlere karşı bir savaş olduğunu söyleyen R.A. ise (23), "DAİŞ oradayken kimse neden operasyon yapmıyordu?" diye sordu. Kürtler uzayda bile hak arasa Erdoğan’ın bunu engellemeye çalışacağını ifade eden A., "Bugün orayı vuruyorlar, yarın burayı vuracaklar. Kürtler birlik oluncaya dek böyle sürecek. ÖSO’yu götürmüşler oraya, çocukların başını kesip, halkın evlerini talan ediyorlar. Savaşın durması için halkın ayaklanması lazım" diye konuştu.  

‘ÖLENLERİN SORUMLUSU TÜRKİYE’DİR’ 

Savaşların politik ve kişisel menfaatler nedeniyle çıkarıldığını kaydeden Ş.K. (24) adlı bir yurttaş ise, hiçbir ülkede savaşın olmaması gerektiğini ifade etti. Urfa ve Nusaybin’deki sivil ölümlerinin sorumluluğunun Türkiye’de olduğunu söyleyen F. O. (24) adlı yurttaş ise "Öncelikle kendi ülkesiyle ilgilensin daha sonra gidip Suriye ile ilgilensin. Nusaybin ve Urfa’da siviller yaşamını yitirdi, bunu sorumlusu Türkiye’dir" diye belirtti.  

‘YAPILAN ZAMLAR SAVAŞ YÜZÜNDEN’ 

Savaş istemediğini, ülkenin barış ve huzura ihtiyacı olduğunu, ekonomik sıkıntılar nedeniyle geçinemediğini anlatan N. T. adlı yurttaş da (30), yapılan zamların hepsinin savaş nedeniyle yapıldığını dile getirdi. R.K. (45) ise, savaşın birilerinin çıkarları için başlatıldığını belirterek, operasyonun derhal durmasını ve ekonominin çözüme kavuşturulmasını istedi.

'BERABER YAŞAYALIM, KİMSE ÖLMESİN'

Suriye harekatına karşı çıkan H. M. (69) da şunları söyledi: "Allah diyor ki bir insanı haksız bir şekilde öldürenin yeri cehennemdir. Müslüman, Müslümanı öldürüyor. Kürt de, Türk de, Arap da Müslümandır. Bu savaş fikirsel bir savaştır. Diyorlar ki ben var olayım ama arkadaşım yok olsun. Herkesin elini vicdanına koyması gerekiyor. Kardeşçe el ele verelim huzur gelsin ülkemize, beraber yaşayalım, kimse ölmesin" dedi. 

Öne Çıkanlar