Kurtulmuş: İmamoğlu'na terör gruplarının desteği var!

Kurtulmuş: İmamoğlu'na terör gruplarının desteği var!
Beykoz'da konuşan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 'Ekrem İmamoğlu sadece bir partinin adayı değil' dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu'nun sadece bir partinin adayı olmadığını belirterek "Ama maalesef bir de perde arkasında bazı terör gruplarının da desteği vardır" iddiasında bulundu. 

Cuma namazını Beykoz Paşabahçe Camisi'nde kılan Kurtulmuş, daha sonra "İskele Kafe"de gençlerle bir araya geldi. Kurtulmuş, Ekrem İmamoğlu'nun sadece bir partinin adayı olmadığını, görünürde CHP, İYİ Parti ve HDP arasında iş birliği bulunduğunu savunarak, "Ama maalesef bir de perde arkasında bazı terör gruplarının da desteği vardır. Bunu biz söylemiyoruz. Televizyonlarda her akşam izliyorsunuz. PKK'nın çok önemli 2 ismi, Duran Kalkan ve Bese Hozat açıkça mikrofonlarda diyorlar ki, 'Biz bu seçimlerde demokratik güçler olarak iş birliği yapıyoruz. İstanbul'da AK Parti faşizmine karşı CHP'nin adayı İmamoğlu'nu destekliyoruz.' Ayrıca, FETÖ'nün en önemli medya isimlerinden olan Emre Uslu ABD'den yayın yapıyor ve 'Biz İstanbul'da cemaatçiler, PKK'lılar vesaire hep beraber demokratik bir ittifak olduğu için İmamoğlu'na destek oluyoruz.' diye kendileri söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

İstanbul'daki 1 milyon 700 bin seçmenin 31 Mayıs seçimlerinde seçime gitmediğine işaret eden Kurtulmuş, "Bu seçmenlerin oy kullanmalarını temin edeceğiz. Ayrıca 320 bin civarında geçersiz oy var, bunların yarısı da boş oy atmış. Sandığa gitmeyen ya da boş oy atan arkadaşlarımızın önemli bir kısmının normalde AK Parti seçmeni olduğunu biliyoruz. Bir şekilde kızmış. Bunlara bir ders vereyim diye oy vermeye gitmemiş ya da boş oy atmış. Sandığa gidip oy vermeyen her bir kardeşimizin aslında dolaylı olarak bu karşımızdaki ittifakı, içinde PKK'nın ve FETÖ'nün de olduğu bu ittifakın önünü açtığını, onlara destek olduğunu hatırlatmanızı istirham ediyoruz." şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar