Kurum: 5 termik santral tamamen kapatıldı

Kurum: 5 termik santral tamamen kapatıldı
Kurum, Soma Termik Santrali'nin 4 ünitesinin çalışmasına kış sezonu boyunca müsaade edileceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Çevre Kanunu'nu gereği 5 termik santralin tamamen, 1 termik santralin ise kısmi olarak kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum termik santrallerle ilgili kararları açıkladı. 

Bakan Kurum, incelenen 7 termik santralden 4'üne geçici faaliyet belgesi verildiğini, 3 santralin ise gerekli çevre izinlerini aldığını bildirdi.

Soma Termik Santrali'nin 4 ünitesinin çalışmasına kış sezonu boyunca müsaade edileceğini belirten Kurum'un açıklamaları özetle şöyle:

"- 5 Termik santral tamamen, 1 termik santral kısmi olarak kapatıldı.

- Burada Soma'nın özel bir durumu söz konusu var. Mevcut termik santralden 12 bin konut ısınma ihtiyacını karşılıyorlar. Aldığımız kararla Soma Termik Santralinin 4 ünitesinin çalışmasına kış sezonu boyunca müsaade edilecek.

- Kahramanmaraş Afşin A, Kütahya Seyitömer, Kütahya Tunçbilek, Sivas Kangal ve Zonguldak Çatalağzı termik santralleri tamamen, Manisa Soma Termik Santrali ise kısmi olarak kapatılmıştır.

- Kapatılan termik santrallerin yönetimleri, gerekli çevresel yatırımları tamamlamadıkları sürece faaliyete geçmelerine izin verilmeyecek.

-Kanal İstanbul ile ilgili çevre düzeni planımızı onayladık. Planlama alanı büyüklüğümüz 26 bin 500 hektar. Yerleşim alanı büyüklüğümüz 10 bin hektar civarında." (DHA)

Öne Çıkanlar