Kuzey Suriye'den çekilen ABD askeri: Kariyerimde ilk kez utanç duyuyorum

Kuzey Suriye'den çekilen ABD askeri: Kariyerimde ilk kez utanç duyuyorum
Çekilen askerlerden biri 'Erdoğan bir İslamcı, aklı başında bir taraf değil' dedi.

Amerikan haber kanalı Fox News'in ulusal güvenlik muhabiri Jennifer Griffin, Türkiye'nin Kuzey Suriye harekâtı öncesi bölgeden çekilen ABD askerleriyle yaptığı telefon görüşmesini paylaştı.

Griffin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda askerlerden birinin "Kariyerimde ilk defa utanç duyuyorum" dediğini belirtti. Gazeteciye konuşan bir asker, Türkiye'nin 'gaddarlıklarına' şahit olduğunu söyleyerek, "Tüm güvenlik anlaşmalarına uyduk. Kürtler tüm anlaşmalara uyuyor. Türklere sınırın bu tarafından hiçbir tehdit yok. Bu delilik" şeklinde konuştu.

Griffin, Kürtlerin bulundukları yerlerden ayrılmadığını ve IŞİD mahkumlarını kontrol altında tutmaya devam ettiklerini söyleyen bir askerin "Kürtler bizim desteğimizi talep ediyor. Biz ise hiçbir şey yapmıyoruz" dediğini aktardı.

Euronews'ten Enis Günaydın'ın aktardığı habere göre, Trump'ın geri çekilme kararına şaşırdıklarını söyleyen başka bir asker de Amerikan başkanı hakkında, "Sorunu anlamıyor. Kararın sonuçlarının farkında değil. Erdoğan bir İslamcı, aklı başında bir taraf değil" ifadelerini kullandı.

Griffin, Kürtlerin Ortadoğu'da Batılı düşünce tarzına sahip olan halklardan biri olduğunu söyleyen bir başka askerin de IŞİD üyeleri hakkında, "Önümüzdeki gün ve haftalarda çoğu serbest kalacak" dediğini yazdı.

Gazetecinin paylaşımları on binlerce kez retweet ve beğeni aldı. Sağ görüşlü haber kanalı Fox News, ABD'de Trump'ı destekleyen duruşuyla biliniyor. Ancak harekât konusunda kendi partisinin de desteğini kaybeden Başkan Trump, çelişkili açıklamalar yapmaya devam ediyor.

İktidar ve muhalefet partisinin desteklediği ve Türkiye'ye karşı yaptırımların yer aldığı bir yasa tasarısı perşembe günü Amerikan Senatosu'nda görüşülecek. (HABER MERKEZİ)
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar