KYK yurt başvuruları için son gün

KYK yurt başvuruları için son gün
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvuruları bugün 23.59'da son bulacak.

3 Eylül'de başlayan Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları için süreç bugün 23.59'da son bulacak.

Başvuru yaparken öğrencilerin öğrenim bilgileri, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) bilgi sistemi üzerinden alınacak. Hatalı öğrenim bilgisiyle yapılacak başvurular geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor. Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin, yerleştikleri üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinde düzeltme talebinde bulunması gerekiyor. Bilgilerinde yanlışlık olmayanların ise başvurularını doğrudan tamamlanacak.

KYK yurt başvuru yaparken e-Devlet şifresi mutlaka gerekli, çünkü başvurular yalnızca bu sistem üzerinden alınıyor. Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine e-Devlet üzerinden güncelleyebilecek. Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca farklı kamu kurum ve kuruluşlarınca araştırılacak.

KYK yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz net bir tarih yok. Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye 'yurtkur.gsb.gov.tr' internet adresinden ulaşabilecek.

Öne Çıkanlar