Lars Von Trier filmlerini elmasa dönüştürüyor

Lars Von Trier filmlerini elmasa dönüştürüyor
Lars von Trier’in yeni projesi tüm filmlerini, onları sembolik olarak temsil edecek elmaslara dönüştürmek.

Lars von Trier geçtiğimiz yıl gösterime giren ve yine çokça eleştiri alan 'The House That Jack Built' filminden sonra bambaşka bir sanat projesi ile gündeme geldi. Lars von Trier, her filmini onları sembolize edecek elmaslara dönüştürüp, dünyanın farklı sanat merkezlerinde sergilemeyi planlıyor.

Birgün'de yer alan habere göre, Belçika’nın Antwerp kentindeki Museum of Contemporary Art Antwerp’de (M HKA)sergilenecek "Melancholia: The Diamond", filmi anlatan özel kesim 12 karatlık, beyaz bir elmas ve elmasın içine girip sessiz ve parıltılı atmosferini yaşatan bir sanal gerçeklik gösteriminden oluşuyor.

Çektiği 13 filmini de elmasa dönüştürmek isteyen Lars von Trier projesini, "Her filmi bir anıt ile desteklemek istiyorum, elmaslardan oluşan, yok edilemeyen bir anıtla. Başka bir ifade ile Renk, Kesim, Berraklık ve Karat’tan oluşan sınıflandırmaya Yaratıcılık da eklemek istiyorum" sözlerle anlatırken, M HKA elmasın görüntülerini yönetmenin özel isteği üzerine paylaşmama kararı aldı. Elmasın kesimi Lars von Trier’in 5 yılını alırken, yönetmen ilk başta elmasın kesiminin 2 hafta süreceğini düşündüğünü belirtti. 5 Mayıs’a kadar Antwerp’te sergilenecek elmasın bir yüzü göz alıcı şekilde kesilmişken diğer yüzü kabaca kesilmiş ve yönetmenin isminin baş harfleri LvT elmasa kazınmış. Sergilenen elmas ‘’Melancholia’’ filminin kıyamet atmosferinin fiziki bir yorumu olurken, iki bağımsız, müthiş taşın çarpışarak tek bir bütün olmasını gösteriyor.

Kullandığı ilaçlar, sağlık durumunda yaşadığı sıkıntılar ve uçak korkusu sebebiyle serginin açılışına katılamayan Lars von Trier, bir sonraki projesinin ‘’Breaking the Waves’’ olacağını açıkladı. "Melancholia: The Diamond" sergisi 5 Mayıs tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)

Öne Çıkanlar