Leros'ta 'Barış sağlıktır' buluşması bugün başlıyor

Leros'ta 'Barış sağlıktır' buluşması bugün başlıyor
Bugün iki yakanın halkı Yunanistan'ın Türkiye'ye komşu adalarından biri olan Leros'da birbirinden anlamlı ve özel aktivitelerle 'Sağlık ve Barış' için buluşuyor.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluk ilişkilerini sosyal, ekonomik, kültürel ve sanatsal alanlarda daha da ileri seviyelere ulaştırmak amacıyla uzun yıllardır Ege'nin iki yakasında çalışmalar yürüten Defne-Dafni Türk Yunan Derneği bugüden başlayarak 14 Temmuza'a kadar komşu Leros Adasında "Barış Buluşmaları" etkinliğinin ikincisini düzenliyor.

Bu yıl "Sağlık ve Barış" temasıyla gerçekleşecek buluşmada panel, sağlık taraması, fotoğraf atölyesi, müzik dinletisi, dans gösterileri ve "Barışa Kurulan Sofra" gibi kültür-sanat odaklı etkinliklerle Ege’ye bir barış çağrısı yapılacak.

Buluşma bugün Türk ve Yunan hekimlerin katılımıyla gerçekleşecek "Barış sağlıktır" temasını işleyen bir panelle başlıyor. İki yakanın değerli hekimleri sağlık ve barış kavramları arasındaki yakın ilişkiyi sıcak bir sohbetle gündeme taşıyacak. 13 Temmuz'da da ücretsiz bir sağlık taraması yapacaklar.

Üç gün boyunca müzisyenler, dans grupları sahne alacak. Buluşmaya katılacakları bekleyen farklı atölye çalışmaları ve fotoğraf sergisi de programda yer alıyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar