Leyla Güven'den ilk açıklama: Bugünden itibaren her şey çok güzel olacak

Leyla Güven'den ilk açıklama: Bugünden itibaren her şey çok güzel olacak
'Sayın Öcalan'ın sesi çıktı, artık Ortadoğu coğrafyası bahardır.'

Abdullah Öcalan'ın açlık grevi ve ölüm orucuyla ilgili mesajını annelerle birlikte izleyen Leyla Güven, "Sayın Öcalan'ın sesi çıktı, artık Ortadoğu coğrafyası bahardır" dedi. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevleri 200'üncü gününde. 

Güven, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın mesajını Barış Anneleri, tecride karşı yaşamına son veren Zülküf Gezen'in annesi Havva Gezen kızı Sabiha Temizkan ile birlikte izledi. 
 
‘DEMOKRATİK SİYASETİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Jinnews’in haberine göre; Güven Öcalan’ın mesajının ardından şunları söyledi: 

"Bu zafer Zülküf hevalin,  Ayten hevalin, Medya hevalin, Zehra hevalin, Gonca hevalin, Mahsun hevalin ve tüm direnişçi arkadaşların hayata geçirdiği eylemler sayesinde gelişti. Yine annelerin eyleminin kazanımıdır. Sayın Öcalan'ın dediği gibi demokratik siyasetimizi sürdüreceğiz. Kürt halkı tarih boyunca kimseye haksızlık etmemiştir. Bu nedenle eylemimizi annelerle birlikte yürütmeye devam edeceğiz. Mutlaka kazanacağız. Zalimin zulmü varsa mazlumun da Allah'ı var. Bu yüzden kazanacağız. Annelerin ellerinden öpüyorum zafer Kürt halkınındır. Sayın Öcalan'ın sesi çıktı, artık Ortadoğu coğrafyası bahardır. Bugünden itibaren her şey çok güzel olacak."
 
Saat 13.00'te HDP Diyarbakır İl binasında yapılacak açıklama sonrası Güven’in hastaneye götürülmesi bekleniyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar