Leyla Güven'in açlık grevi eylemi 4 ayı geride bıraktı

Leyla Güven'in açlık grevi eylemi 4 ayı geride bıraktı
Leyla Güven'in, 8 Kasım 2018'de başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 4'üncü ayını geride bıraktı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle 8 Kasım 2018 tarihinde tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlatmıştı. Tutuklu yargılandığı dava kapsamında 25 Ocak'ta tahliye edilmesinin ardından eylemini Diyarbakır'daki evinde sürdüren Güven'in eylemi 120'inci gününe girdi.

Güven'in eyleminin sürdüğü 12 Ocak'ta Mehmet Öcalan İmralı Adası'na giderek, Abdullah Öcalan'la kısa bir görüşme gerçekleştirdi. 14 Ocak'ta avukatları aracılığıyla bir açıklama yapan Güven, bu görüşmenin tecridin sonlandırıldığı anlamına gelmediğini belirterek, eyleme devam edeceğini belirtmişti.

Güven'in ardından cezaevleri ve ülke dışında da açlık grevi eylemleri başlamıştı. Hewlêr'de HDP üyesi Nasır Yağız'ın eylemi 107, Strasburg'da 14 kişinin ve Galler'de İmam Şiş'in eylemi 81, cezaevlerinde 16 Aralık'ta başlayan tutukluların eylemi 82 gündür devam ediyor. Ayrıca 1 Mart itibariyle cezaevinde bulunan PKK ve PJAK'lı tutuklular da açlık grevi eylemine başladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ile birlikte 5 HDP üyesi de, 3 Mart'ta HDP Diyarbakır il binasında süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladı. Eylem sonrası il binası, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile basılarak, açlık grevi eylemcisi 5 kişi gözaltına alındı. HDP Milletvekili Dersim Dağ il binasında, gözaltına alınan HDP üyeleri Salih Cansever, İsmet Yıldız, Sevican Yaşar, Salih Tekin ve Bilal Özgezer ise Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde eylemlerini sürdürüyor. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar