Leyla Güven'in evi polis ablukası altında

Leyla Güven'in evi polis ablukası altında
Leyla Güven’in evine doğru çıkan Aram Tigran ve Evrim Alataş caddelerindeki polis ablukasına ve bariyerlere yoldan geçenler tepkili.

HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde 8 Kasım 2018 tarihinde başlattığı ve 25 Ocak’ta tahliye edildikten sonra da evinde sürdürdüğü süresiz, dönüşümsüz açlık grevi 102’nci gününü geride bıraktı.

İKİ GÜN ÖNCEKİ EYLEM İÇİN BAŞLATILAN ABLUKA SÜRÜYOR

HDP, açlık grevinin 100’üncü gününde Güven ve cezaevlerinde eylemde olan 300’ü aşkın tutuklunun durumuna dikkat çekmek için, "100’üncü gününde Leyla'ya, tecridi kırmaya" sloganıyla 15 ilden Diyarbakır’a gerçekleştirdiği yürüyüş ve eylem sona erse de yürüyüşü öncesi kentte kurulan polis ablukası hala sürüyor. Leyla Güven’in evinin bulunduğu cadde ve sokaklara kurulan polis bariyerleri kaldırılmadı. Güven’in evinin bulunduğu site önünde ve cadde üzerinde iki gündür çok sayıda zırhlı polis araçlarıyla TOMA’lar bekletilirken, cadde üzerindeki esnaflar söz konusu durumdan tedirgin. 

BARİYERLER CADDE, KALDIRIM VE İŞ YERLERİNİ AYIRDI

Leyla Güven’in evine çıkan Aram Tigran ve Evrim Alataş caddelerinde yer alan kavşaklar bariyerlerle çevrilirken, yolun her iki yönünde sadece tek aracın geçebileceği bir aralık bırakılmış. Ancak yol boyunca kaldırım ve cadde arasında kurulan bariyerler yoldan geçen yayaların yürüyüş mesafesini uzatmış durumda. Bariyerler yol üzerinde bulunan dükkan ve kaldırımları birbirinden ayırmış bir şekilde duruyor.

Bariyerlerin, kaldırımdan yürüyen yurttaşların iş yerlerine gelmesine karşı geçiş engeline neden olduğunu belirten esnaflar, bir an önce kaldırılmasını istiyor. (M.A) 

Öne Çıkanlar