Leyla Güven'in sağlık durumu ağırlaştı

Leyla Güven'in sağlık durumu ağırlaştı
Açlık grevini 89 gündür sürdüren Leyla Güven’in ışığa ve kokuya karşı hassasiyeti arttı, destek almadan yürüyemiyor.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde başlattığı açlık grevini, tahliye edildikten sonra evinde sürdüren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in eylemi 89'uncu gününde.

DESTEK ALMADAN YÜRÜYEMİYOR

Sağlık durumu her geçen gün kötüye geden Güven'in tansiyonunun çok düşük olduğu öğrenildi. Sağlıkçılar, çok halsiz olan ve uyku problemi yaşayan Güven'in, sıvı alımında zorlandığını, mide krampları yaşadığını, ışığa ve kokuya karşı hassasiyetinin arttığını ifade etti. Kas ağrıları bulunan ve destek almadan yürüyemeyen Güven, şimdiye kadar yaklaşık 11.5 kilo kaybetti.

Güven'de kas ağrıları başlamasının nedenlerine dikkat çeken sağlıkçılar, "Açlık grevlerinde ilk dönemlerdeki kilo kaybı dokuların enerji ihtiyacına göre vücutta önce karbonhidratlar, daha sonra yağ yakımı sonucu olur. Açlık grevi süresinin uzamasıyla beraber kaslardaki protein yakımı ile devam eder. Sayın Leyla Güven'in açlık grevinin 89'uncu gününe girmiş olması ve beraberinde gelişen kas ağrıları, kaslardaki protein yakımına başlandığının, bunun da sağlık durumu ile ilgili tablonun ani bir şekilde değişebileceği ve istenmeyen bir durumun söz konusu olabileceğini bize gösteriyor" dedi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar