Leyla Güven Şenyaşar ailesini ziyaret etti: Söz veriyoruz, elimizden ne gelirse yapacağız

Leyla Güven Şenyaşar ailesini ziyaret etti: Söz veriyoruz, elimizden ne gelirse yapacağız
AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından eşi ve 2 oğlu öldürülen Emine Şenyaşar, ziyaret sırasında gözyaşına boğuldu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Hakkâri Milletvekili Leyla Güven, 24 Haziran seçim sürecinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından öldürülen ilçe esnaflarından Hacı Esvet ve oğulları Celal ile Fadıl Şenyaşar’ın ailesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında anne Emine Şenyaşar gözyaşlarına hâkim olamadı.

Geçtiğimiz günlerde anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi yaparak adalet talebinde bulunmuştu.

‘HUKUK MÜCEDELESİ VERECEĞİZ’

Leyla Güven burada yaptığı konuşmada Şenyaşar ailesine yapılanların dünyada eşi benzeri olmadığını, herkesin gözü önünde yaşanan bu katliama karşı halen somut bir adım atılmadığını belirtti. Güven, "Katliamı yapanların arkasında devletin olduğunu bildikleri için rahatlar. Biz burada yine söylüyoruz. Elimizden ne geliyorsa sonuna kadar hukuk mücadelesi vereceğiz. Hakkımızı kimseye yedirtmeyiz. Bu katliamın hesabını sormazsak bu bizim ayıbımızdır. Biz ailemize söz veriyoruz. Elimizden ne gelirse yapacağız. Bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Onlar bu olay kapanır diyorlar ama bu onların yanına kalmayacaktır. Sonuna kadar hukuk mücadelesini vereceğiz" dedi.

‘SİZİ BURAYA PARTİ GÖNDERDİ’ DENİLDİ

Ziyarette konuşan Ferit Şenyaşar ise, adliye önündeki eylemlerinde polislerin kendilerine, "Sizi buraya parti gönderdi. Diyarbakır’daki annelere karşı misilleme içindir" dediklerini aktardı. Şenyaşar savcının kendilerine, "Ankara’ya gidin" dediğini de söyledi.

Ziyaretini tamamlayan Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, Urfa’ya geçti. Güven ve Aydeniz, Erbil’de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren HDP Urfa eski Milletvekili İbrahim Ayhan'ın Urfa'da oturan eşini ziyaret edecek. Yarın da İbrahim Ayhan’ın Siverek’teki ailesini ziyaret edip, mezarına karanfil bırakacak. (MA) 

Öne Çıkanlar