Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı'nı ağırladı

Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı'nı ağırladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki kritik anlaşmaya imza atan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj'ı kabul etti. Görüşme, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde basına kapalı gerçekleşti.

Türkiye, Libya'daki iki yönetimden biri olan Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile 27 Kasım'da iki anlaşma imzalamıştı.

Bu anlaşmaların ilki, Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'ydı. Bu anlaşmayı kendi egemenlik alanlarının ihlali olarak gören Yunanistan ile Güney Kıbrıs anlaşmanın iptali için, AB ve BM'ye; Tobruk’ta bulunan Temsilciler Meclisi Hükümeti de BM'ye başvurdu.

İkincisi anlaşma ise, dün Meclis gündemine alınan Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Libya'nın talep etmesi halinde asker gönderilmesi için hak doğar" dediği anlaşma metni, yarın Meclid Dışişleri Komisyonu’nda görüşülecek.

Libya ile ortak tatbikat, operasyon, istihbarat paylaşımı ve askeri teçhizat verilmesini kapsayan anlaşma ile ilgili CHP de endişelerini açıkladı. (DHA/HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar