Linç edilen Kürdistanlılardan bayraklı paylaşım

Linç edilen Kürdistanlılardan bayraklı paylaşım
Kürdistan yazılı atkı ile fotoğraf çektirmek istedikleri için lince uğrayıp sınır dışı edilen grup, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağı ile fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaştı.

ARTI GERÇEK - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) Trabzon Uzungöl’e gelen turist kafilesi, ‘Kürdistan’ yazılı atkı ile fotoğraf çekmek isterken lince maruz kaldı. Saldırıya maruz kalan 9 kişi gözaltına alındı ardında da sonır dıiı edilidi.  Saldırgan gruptan ise gözaltına alınan olmadı.

Kürdistan yazılı atkı ile fotoğraf çektirmek istedikleri için lince uğrayanlar Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağı ile fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaştı. Gözalına alınıp haklarında sınır dışı edilme kararı verilen 5'i kadın 9 kişi de Türkiye'den ayrıldı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi gözaltındakilerin serbest bırakılmasını istemişti.

NE OLMUŞTU?

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl’e gelen aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 50 kişilik turist kafilesindeki bazı kişiler dün, üzerinde Kürdistan yazısı olan atkı ile fotoğraf çekmek isterken çevredekilerin saldırısına maruz kaldı.

Linç girişimine dönüşen saldırı anları, çevredeki bazı kişiler tarafından videoya alındı. Görüntülerde videoyu çeken kişinin de hakaret ve küfür ettiği duyuluyor.

Dakikalarca süren saldırıda linç edilmek istenenler, jandarma ekipleri tarafından saldırganların elinden alınıp, bölgeden uzaklaştırıldı. Saldırıya maruz kalan 9 Kürt turist gözaltına alınırken, saldırgan gruptan gözaltına alınan olmadı. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar